CISMA A LA FIFA

La justícia suïssa obre un procediment penal contra Infantino

La investigació, emmarcada en la lluita contra la corrupció, assenyala el dirigent per les seves reunions secretes amb un fiscal general

marcosl52895131 filed   05 july 2019  france  lyon  fifa president gianni in200427134245

marcosl52895131 filed 05 july 2019 france lyon fifa president gianni in200427134245 / Sebastian Gollnow dpa

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La Fiscalia suïssa va anunciar aquest dijous que ha obert un procés penal contra el president de la FIFA, Gianni Infantino, per suposades reunions secretes amb Michael Lauber, cap de l’oficina del Fiscal Federal.

Michael Lauber deixarà aquest càrrec a finals del mes d’agost, més de dos anys després que s’hagi estat qüestionant la seva manera de gestionar les proves de corrupció a la FIFA. Fa uns dies, un tribunal suís va confirmar en gran manera una sentència en contra seu sobre les seves reunions secretes i indocumentades amb Gianni Infantino, i que era culpable d’incomplir les seves obligacions.

Quatre sol·licituds

Les reunions entre el fiscal i el dirigent de l’ens rector del futbol mundial van tenir lloc el 2016 i el 2017, mentre les autoritats suïsses estaven investigant com Rússia i Qatar havien resultat les respectives guanyadores per organitzar els mundials del 2018 i el 2022.

Segons el comunicat de la fiscalia, s’ha nomenat Stefen Keller com el fiscal encarregat d’aquest assumpte i que la seva tasca original era examinar quatre sol·licituds de procediments penals que s’havien rebut «contra el fiscal general Michael Lauber; el president de la FIFA, Gianni Infantino, i altres persones».

Conducta criminal

Des d’aleshores, s’han fet noves sol·licituds de procediments penals. Stefan Keller ha completat el seu examen de dues d’aquestes sol·licituds i ha conclòs que, en relació amb les reunions entre el fiscal general Michael Lauber i el president de la FIFA, Gianni Infantino, i el fiscal general de l’Alt Valais, «hi ha indicis de conducta criminal», va afegir.

Notícies relacionades

En concret, els càrrecs serien d’«abús de càrrecs públics, la violació del secret oficial, l’assistència a delinqüents i la incitació a aquests actes». «Els actes delictius addicionals i l’inici de nous procediments segueixen reservats», van advertir des de la fiscalia.

Ara, per poder jutjar Lauber, Keller haurà d’aconseguir que li retirin la immunitat que té, «condició prèvia per a l’obertura de procediments penals» contra la seva persona, i que, al contrari, no té Rinaldo Arnold.

Temes:

FIFA