LA PLANIFICACIÓ BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol s'impacienta per Vicente Moreno

El club periquito espera que el tècnic del Mallorca faci un pas clau per accelerar el fitxatge

Si totes les parts finalment cedeixen l'operació es podria tancar entre aquest dijous i divendres

rpaniagua51243793 graf4738  valencia  22 11 2019  el tecnico del rcd mallorca 200729201622

rpaniagua51243793 graf4738 valencia 22 11 2019 el tecnico del rcd mallorca 200729201622 / MANUEL BRUQUE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Passen els dies i l’Espanyol continua sense anunciar l’entrenador que pilotarà l’innegociable ascens del curs vinent a Segona. Vicente Moreno és l’elegit, però el culebró encara s’allarga. L’estira-i-arronsa entre el club periquito i el Mallorca es fonamenta en la clàusula que allibera el tècnic valencià, que té contracte fins al 2022 amb el quadro balear. La seva sortida anticipada costa un milió d’euros i ningú vol assumir aquesta xifra. Toca inventar fórmules per desbloquejar la situació. Si totes les parts finalment cedeixen el fitxatge es podria tancar entre dijous i divendres. 

El fitxatge de l’expreparador del Nàstic que vol fer l’Esppanyol no ha avançat com s’esperava i el club català es comença a impacientar. Es tracta de la decisió més important, com va reconèixer Rufete, i tot i que la maquinària no s’ha aturat en cap moment, resulta clau que el tècnic aporti el toc final a les sortides i les incorporacions. 

Pols sinoamericà

L’obstacle principal perquè Moreno arribi a la banqueta periquita té origen en la fermesa d’Andy Kohlberg, el president nord-americà del Mallorca, que no vol rebaixar ni un euro de la clàusula. L’entitat illenca considera que si Chen Yansheng es va gastar al gener 40 milions en tres fitxatges no hauria de tenir gaires problemes per pagar aquest milió que demanen per l’entrenador de Massanassa.

El Benfica apunta a Cabrera, el Sevilla mira a Marc Roca, el Betis vol Embarba i el Valladolid, Darder

L’Espanyol, en canvi, creu que el contracte que ofereix a Moreno, que seria el més ben pagat de Segona, ja és prou generós com perquè sigui el tècnic qui assumeixi aquesta clàusula. La idea inicial del club blanc-i-blau era no pagar res del milió d’euros, però podria arribar a desemborsar la meitat. La resta hauria de sortir de la butxaca de Moreno, al qual també se li deuen altres quantitats a Palma que podrien servir per quadrar l’operació.

Quan aconsegueixi alliberar-se del seu compromís amb el Mallorca, serà anunciat com a nou tècnic de l’Espanyol. Com que són quantitats no gaire elevades, és lògic que el fitxatge tanqui amb èxit. Aquest dimecres ja s’han produït avenços i tot apunta que es podria oficialitzar al final d’aquesta setmana. 

Acord per tres anys

Notícies relacionades

L’acord inicial amb Moreno és de tres temporades a raó d’un milió i mig per curs, una quantitat que també podria reduir-se per compensar el pagament de la maleïda clàusula que ha tingut bloquejada la negociació des de fa un parell de setmanes.

L’atenció periquita se centra, a més, en el futur de la plantilla. Leandro Cabrera apunta al Benfica, ja sigui com a cedit (té una opció al seu contracte després del descens) o traspassat (l’Espanyol el vendria per 15 milions). Segons la COPE, el Sevilla de Monchi ha posat el focus sobre Marc Roca, mentre que el Betis s’ha interessat per Embarba i el Valladolid pensa en Darder

Temes:

Espanyol