FINALS DEL 'PLAY-OFF' D'ASCENS

El Sabadell puja a Segona i deixa sense premi el Barça B

L'equip vallesà torna a la categoria de plata cinc anys després amb una de remuntada davant el filial blaugrana (1-2)

zentauroepp54256758 200726220159

zentauroepp54256758 200726220159

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Sabadell estarà la temporada que ve a Segona cinc anys després de la seva última presència a la categoria de plata. Els vallesans es van emportar la final dels ‘play-off’ d’ascens davant el Barça B (1-2) a Marbella en un partit intens que va merèixer guanyar el bloc arlequinat.

Va ser molt millor en la primera meitat i va jugar amb més ofici en la segona. Els homes d’Antonio Hidalgo es mesuraran el curs vinent amb rivals com l’Espanyol, l’Sporting, el Mallorca, el Rayo o el Las Palmas. El filial blaugrana, que va comptar amb el recolzament del president Josep Maria Bartomeu a les grades, seguirà al pou de Segona B.

Gol de Monchu

Van haver d’esperar 1.876 dies per tornar a la segona categoria del futbol espanyol. El Sabadell va baixar el 2015 i anhelava un ascens que es veia molt lluny a inicis de temporada. Va salvar miraculosament les eliminatòries prèvies contra l’Atlètic B i la Cultural Lleonesa, però a la final es va mostrar molt més eficient que el Barça B, més pendent de protestar les decisions de l’àrbitre que de desplegar el seu millor joc. Sense puntals com Riqui Puig, Collado i Ansu Fati, els joves de García Pimienta es van embussar en el pols decisiu. 

Monchu celebra el gol que donava avantatge als blaugrana abans de la remuntada arlequinada

Aviat es va veure que era la tarda del Sabadell. Fins a tres ocasions van tenir els arlequinats per avançar-se en el primer temps. Edgar va malgastar una doble oportunitat després d’una falta d’entesa entre Peña i Araujo (m. 7), el porter blaugrana va evitar el gol en un xut amb l’esquerra de Néstor (m. 24) i Óscar Rubio va reamtar de cap fora (m. 27) en una posició favorable. El Barça B, mentrestant, amb prou feines va generar perill, però es va trobar amb el gol afortunat de Monchu (m. 37) en una falta llançada pel capità que es va colar a la porteria sense que la toqués ningú.

Lesió d’Araujo

No mereixia la victòria el filial blaugrana i tampoc va poder assaborir-la gaire. Aleix Coch va posar l’empat amb una estranya rematada després d’un córner (m. 47). L’empat va donar pas als millors minuts dels culers, que van protestar un possible penal sobre Araujo (m. 65).

Notícies relacionades

 

El central uruguaià es va lesionar i no va poder atrapar Néstor, que va firmar el gol de l’ascens arlequinat (m. 73). Un gol anul·lat a Akieme per fora de foc de Peque va ser l’última esperança del filial, que jugarà en la categoria de bronze per tercera temporada consecutiva.