LA VICTÒRIA BLANCA

La prudència pel coronavirus redueix el festeig del Madrid

«Gràcies a tots els madridistes que aquest any, per la responsabilitat, no us heu acostat a la deessa Cibeles», diu Díaz Ayuso

cibe

cibe / GABRIEL BOUYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
E. P.

La por del coronavirus i les crides a la prudència del Reial Madrid i les autoritats van evitar aquest dijous una massiva concentració al centre de Madrid per celebrar la consecució de la 34a Lliga de l’equip blanc.

Tan bon punt el Reial Madrid va guanyar 2-1 el Vila-real, només unes quantes desenes d’aficionats es van acostar a la cèntrica font de Cibeles, epicentre de les celebracions madridistes, mentre la majoria van festejar el títol des dels seus cotxes, onejant banderes i fent sonar els seus clàxons.

La font de Cibeles, il·luminada amb els colors blanc i morat del Reial Madrid, havia sigut tancada en previsió de possibles actes massius, però els seguidors madrilenys s’han mostrat prudents.

«Gràcies a tots els madridistes que aquest any, per la responsabilitat, no us heu acostat a la deessa Cibeles. Els madrilenys estan molt conscienciats amb la Covid i es nota», va escriure a Twitter al punt de la mitjanit la presidenta regional madrilenya Isabel Díaz Ayuso.

I és que Madrid va ser un dels epicentres de la pandèmia de coronavirus, que a Espanya ha causat més de 28.400 morts i va obligar a confinar el país durant diverses setmanes.

Només uns quants aficionats amb mascareta i guardant les distàncies van celebrar el títol a peu de carrer.

Notícies relacionades

«Soc feliç, molt feliç. Abans del confinament (per l’epidèmia de coronavirus), només tenia l’esperança que el Barça fallaria», comenta a AFP, Juanjo Valentín, de 68 anys, que des d’un bar de la capital festeja el títol en una videotrucada amb el seu gendre. «Fa 60 anys que tinc el meu carnet del Madrid», afegeix aquest feliç madridista.

El David, un altre aficionat armat amb mascareta, es mostra també content pel títol. «Abans del confinament, no pensava que guanyarien», va assegurar.