DESPRÉS DE LA DERROTA DEL SARAGOSSA

El Cadis celebra la seva tornada a Primera 14 anys després

Nombrosos aficionats celebren als carrers gaditans el sisè ascens del seu equip

GRAF7093. CÁDIZ, 13/07/2020.- Pese a los llamamientos a la prudencia y la responsabilidad, cientos de aficionados cadistas han querido celebrar la subida a Primera División de su equipo en la fuente de las Puertas de Tierrra, hoy domingo en Cádiz, que estaba vallada para evitar esta aglomeración ante los brotes de coronavirus que se están produciendo en todo el país. EFE/Román Ríos

GRAF7093. CÁDIZ, 13/07/2020.- Pese a los llamamientos a la prudencia y la responsabilidad, cientos de aficionados cadistas han querido celebrar la subida a Primera División de su equipo en la fuente de las Puertas de Tierrra, hoy domingo en Cádiz, que estaba vallada para evitar esta aglomeración ante los brotes de coronavirus que se están produciendo en todo el país. EFE/Román Ríos / Román Ríos (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Amb crits d’«a Primera, a Primera» els jugadors del Cadis van celebrar diumenge a la nit el seu ascens a Primera Divisió, en un acte festiu desenvolupat a la Ciutat Esportiva, manifestació d’alegria que també han expressat els aficionats als carrers de la població.

Els futbolistes han compartit aquest moment amb membres del cos tècnic, el president de l’entitat, Manuel Vizcaíno, dirigents i altres integrants del club en un acte íntim sense presència d’altres persones alienes per les consignes preventives sanitàries.

Mentrestant, nombrosos aficionats han celebrat als carrers de la localitat gaditana el sisè ascens del Cadis a Primera Divisió, aconseguit matemàticament després del triomf del Reial Oviedo a La Romareda contra el Saragossa (2-4), fet que ha deixat els aragonesos sense opcions d’atrapar els pupils d’Álvaro Cervera.

Cotxes fent sonar les botzines pels carrers i aficionats abillats amb banderoles i bufandes han omplert de colors la celebració.

La font de Puerta de Tierra, lloc de reunió en les celebracions del Cadis, s’ha mantingut tancada i custodiada per la Policia Nacional.

Crida a la responsabilitat de l’ajuntament

L’Ajuntament de Cadis ha fet una crida a la «responsabilitat» de l’afició del Cadis CF, a la qual va demanar «sentit comú, civisme» i que segueixi «les recomanacions de les autoritats sanitàries» per evitar un possible rebrot de coronavirus en la celebració de l’ascens a Primera.

El Cadis, que suma 69 punts en el lideratge de Segona Divisió, va aconseguir l’ascens a la màxima categoria després de catorze anys, quan va baixar en la campanya 2005-2006.

Quan falten dos partits

L’últim partit de Lliga del Cadis, disputat dissabte a l’estadi Ramón de Carranza contra el Fuenlabrada, es va saldar amb derrota dels gaditans (0-1), als quals els servia un empat per pujar.

Notícies relacionades

Per això, han hagut d’esperar la derrota del Saragossa, que és tercer en la classificació amb 62 punts, darrere de l’Osca, segon amb 64.

Quan falten dos partits partits per al final de la competició, només els d’Osca podrien atrapar el Cadis, per això ja està confirmada la presència dels andalusos a Primera Divisió.