36a JORNADA DE LLIGA

Un Espanyol rendit encadena la seva vuitena derrota contra l'Eibar

Dos gols d'Edu Expósito en respectius penals per mà encarrilen la permanència basca

jmexposito54089149 graf6798  l hospitalet de llobregat  barcelona   12 07 2020 200712160623

jmexposito54089149 graf6798 l hospitalet de llobregat barcelona 12 07 2020 200712160623 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol ha encadenat aquest diumenge la seva vuitena derrota consecutiva. En el seu primer partit ja com a equip matemàticament de Segona Divisió, l’equip de Rufete, que no ha sumat ni un punt en les seves cinc jornades com a tècnic, ha perdut per 0-2 amb un Eibar al qual la visita a Cornellà li ha anat de primera per fer un gran pas darrere la salvació. Amb molt poc, l’equip basc es va emportar els tres punts de l’RCDE Stadium.

Sort ha tingut l’equip blanc-i-blau d’haver de jugar a porta tancada aquest xoc, perquè la xiulada s’hauria escoltat a Mendizorrotza. No només pel descens consumat (mai havia disputat el club un partit amb tal condició perquè els anteriors descensos es van consumar en l’última jornada o en promocions), sinó per la imatge novament trista d’un equip que no dona senyals de vida. Queda clar que no eren els nervis els que tenallaven l’equip, o almenys no era aquest el principal problema.

RDT i Wu Lei, suplents

L’onze elegit per Rufete, amb Raúl de Tomás i Wu Lei a la banqueta, podria interpretar-se en clau de futur, però ni tots els alineats seguiran ni està clar qui acabarà fora del club. Tot és una incògnita pel complicat que resulta quadrar números després d’un descens, especialment per a clubs amb pressupost i fitxes importants com l’Espanyol.

Dos penals van decidir el xoc en favor de l’Eibar, tots dos per mà. Primer Víctor Gómez, que va firmar un partit horrible, es va menjar una retallada d’Inui i va tocar la pilota amb el braç (m. 25). Després va ser Bernardo el que amb el braç estirat va atallar involuntàriament un passi en l’àrea (m. 36). Edu Expósito va transformar el primer i va fallar el segon, pel rebuig de Diego López li va tornar a caure als peus al centrecampista de Cubelles, que va arribar a Cornellà amb dos gols i se’n va anar amb quatre.

Negats de cara a porta

Notícies relacionades

No hi va haver gaire més. Calleri va disparar al pal al tall del descans, però sembla condemnat a acabar la seva cessió en l’Espanyol amb un sol gol a la Lliga (els mateixos que l’altre ‘nou’ amb el qual va començar la temporada, Ferreyra). En la segona meitat, Dmitrovic gairebé li regala un gol a Campuzano a l’empassar-se un pot, però ni per aquestes va marcar l’Espanyol, revitalitzat en els minuts finals amb l’entrada de Nico Melamed, Wu Lei i De Tomás (que va rondar el gol en els últims minuts), però sobretot perquè l’Eibar dels exblanc-i-blaus Diop i Arbilla es va dedicar a conservar un triomf que li deixa amb un peu a Primera, un any més.

Al calvari de l’Espanyol li queden encara dues estacions: dijous a Mestalla i diumenge a casa contra el Celta. Després, l’infern, amb el desig que només sigui un any.