RÈCORD MUNDIAL

Mahomes i la muntanya d'or del contracte més gran de la història de l'esport

El 'quarterback' dels Chiefs, que hauria pogut ser una estrella del beisbol, cobrarà 503 milions de dòlars en 10 anys

Miami Gardens (United States), 02/02/2020.- (FILE) - Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes hoists the Vince Lombardi Trophy after defeating the San Francisco 49ers to win the National Football League Super Bowl LIV at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, USA, 02 February 2020 (re-issued on 07 July 2020). Patrick Mahomes has signed a 10-year contract extension with the Kansas City Chiefs worth a record 503 million US dollar (445 million euro), US media reports stated on late 06 July 2020. (Estados Unidos) EFE/EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 55845470

Miami Gardens (United States), 02/02/2020.- (FILE) - Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes hoists the Vince Lombardi Trophy after defeating the San Francisco 49ers to win the National Football League Super Bowl LIV at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, USA, 02 February 2020 (re-issued on 07 July 2020). Patrick Mahomes has signed a 10-year contract extension with the Kansas City Chiefs worth a record 503 million US dollar (445 million euro), US media reports stated on late 06 July 2020. (Estados Unidos) EFE/EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 55845470 / JOHN G. MABANGLO (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una muntanya d’or per a Patrick Mahomes. Als seus 24 anys, l’MVP de la temporada el 2018 i de l’última Super Bowl ha firmat el contracte més gran de la història de l’esport: el ‘quarterback’ dels Kansas City Chiefs s’embossarà 503 milions de dòlars (477 de garantits) en 10 anys. La xifra supera folgadament l’anterior rècord, els 426 milions en 12 anys que Mike Trout va firmar l’any passat amb Los Angeles Angels de la Major League de beisbol. Qui sap quant estaria cobrant avui Mahomes si no hagués decidit canviat el bat per la pilota ovalada.

I és que aquest portent físic era a l’institut una estrella dels dos esports. Tanta facilitat tenia que el van arribar a temptar per fer el salt directe a l’MLB, al ser elegit en el número 37 del ‘draft’ del 2014 pels Detroit Tigers. Semblava que podria seguir els passos del seu pare (que havia sigut ‘pitcher’ durant gairebé dues dècades en la millor lliga del món), però va preferir rebutjar l’oferta per anar-se’n a la universitat de Texas Tech. Allà va continuar combinant les dues disciplines fins que el 2016 va anunciar que penjava el bat per centrar-se en el futbol americà. Es frustrava així el somni que pogués emular algun dia el mític Bo Jackson, l’únic que ha sigut elegit en l’‘all-star’ de l’MLB i l’NFL, però sembla que el temps li ha donat la raó.

Air Raid

Després d’un any d’adaptació a l’NFL el 2017, el tècnic Andy Reid va apostar per aquest ‘quarterback’ diferent, apòstol de l’Air Raid, una tàctica ofensiva que durant molt temps la majoria d’entrenadors en l’NFL van descartar. Mahomes és el màxim exponent, però cada vegada menys únic, del salt de l’Air Raid dels campus a la gran lliga.

Notícies relacionades

Quan li van donar els galons de ‘quarterback’ titular, Mahomes va sobresortir fins al punt que va ser elegit MVP de la temporada. I el febrer d’aquest any el mariscal de camp va conduir la seva tropa a la conquesta de la Super Bowl i així van posar fi a 50 anys d’espera. Els Chiefs, que el 2017 li van firmar un contracte de 16,4 milions per quatre anys, han decidit tirar la casa per la finestra amb un contracte fins al 2031 que segons l’ESPN li garanteix 477 milions, que podrien arribar a 503 amb objectius.

Per darrere de Messi i Cristiano

Això no vol dir que passi a ser l’esportista més ben pagat del món, privilegi que segons la revista ‘Forbes’ continua mantenint Roger Federer, amb 106,3 milions, 100 d’aquests per publicitat. Cristiano Ronaldo i Leo Messi s’emporten la plata i el bronze en un ‘top ten’ que tanquen dos jugadors de l’NFL: Kirk Cousins i Carson Wentz. Els ‘quarterbacks’ dels Minnesota Vikings i els Philadelphia Eagles cobraran un sou aquest any de 59,1 i 58 milions, respectivament. Tot i que el salari anual de Mahomes continuarà sent menor que el d’ells o el de Messi (72), CR7 (60) i Neymar (70,5), el cap dels Chiefs pot dir que ha firmat el contracte més gran de la història.