LEVERKUSEN-BAYERN (2-4)

El Bayern guanya la Copa, segella el doblet i apunta a la Champions

Dos gols de Lewandowski sentencien el triomf bavarès contra un digne Leverkusen

jmexposito53996393 bayern munich s german goalkeeper manuel neuer raises the ge200704223532

jmexposito53996393 bayern munich s german goalkeeper manuel neuer raises the ge200704223532 / MICHAEL SOHN

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Si per Hansi Flick anés, la Lliga de Campions tornaria demà mateix. El Bayern de Munic ha ratificat aquest dissabte el seu gran estat de forma a l’imposar-se a la final de la Copa d’Alemanya a un digne Leverkusen per 2-4. El conjunt bavarès, amb 20 Copes ja a les seves vitrines, va reeditar el doblet nacional aconseguit l’any passat. El triplet no és gens descartable, tot i que el mes llarg que falta perquè torni la Champions pot jugar en contra seu.

La fama del ‘Vicekusen’

Menys de tres setmanes després de guanyar la Bundesliga mostrant una superioritat absoluta en la tornada a la competició, el Bayern no ha fallat davant un Leverkusen que no es treu la fama de segon. Des que va guanyar la Copa d’Alemanya el 1993, ha sigut cinc vegades subcampió alemany i ha perdut dues finals coperes i una de la Lliga de Campions. El seu qualificatiu de ‘Vicekusen’ va ser especialment encertat el 2002, quan van ser segons a la Bundesliga darrere el Bayern, finalistes a la Copa que va guanyar el Schalke 04 i derrotats a Glasgow a la Champions pel Reial Madrid i l’etern gol de Zidane.

Lewandowski supera la sortida de Hradecky. / ALEXANDER HASSENSTEIN (REUTERS)

La piconadora bavaresa va donar poques opcions. Als 16 minuts es va avançar amb un gran gol de falta directa d’Alaba i als 24 va encarrilar el triomf amb un de Gnabry. Els dos gols van espavilar el Leverkusen, que va plantar cara fins al final. Lewandowski va sentenciar ja en la segona meitat (m. 59), i tot i que Bender va retallar distàncies (m. 64), el davanter polonès va rematar el triomf amb una de bonica picada sobre el porter (m. 89).

Ni Havertz ni Thiago la temporada que ve

Notícies relacionades

La final va acabar amb un penal (amb la intervenció del VAR) amb el temps ja acabat, que Havertz va transformar però no va celebrar. El jove davanter (21 anys acabats de fer) seguirà l’any que ve a Leverkusen. «Ho dic ben clar: una transferència de Havertz no serà possible per a nosaltres aquest any per raons econòmiques», havia indicat abans de la final el president del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge. El que no vol dir que no sigui el relleu de Lewandowski en el futur, quan el polonès vegi com s’asseca la seva font, ara per ara inesgotable, de gols (42 aquest any entre totes les competicions).

Havertz (a la dreta), trist després de la derrota. / ANNEGRET HILSE (REUTERS)

Qui no seguirà és Thiago Alcántara, que ha jugat els últims minuts de la final (Odriozola s’ha quedat a la banqueta i Javi Martínez estava lesionat). Tots els rumors col·locaven l’exblaugrana al Liverpool de cara a la temporada vinent i Rummenigge va confirmar la seva sortida: «Thiago és un gran noi dins i fora del camp. Vam estar negociant seriosament amb ell i va complir tot el que ens demanava, però sembla que vol fer una cosa nova al final de la seva carrera». A Alemanya són bastant oberts amb els assumptes del mercat. Thiago acaba contracte i s’ha de treure alguna cosa per ell. «No volem perdre un jugador gratis l’any que ve. Ho dic molt clarament», va afegir el president. Cal pagar el traspàs de Leroy Sané.

Temes:

Bayern Munic