LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA

Un Espanyol impotent pateix una frenada en la seva escalada

L'equip periquito decep a casa davant d'un Llevant més fresc i clarivident

zentauroepp53826489 espanyol200620180623

zentauroepp53826489 espanyol200620180623 / JAVI FERRANDIZ

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Semblava el partit ideal per prolongar l'escalada iniciada després del confinament. Després d'una victòria i un empat, l' Espanyol necessitava un altre triomf davant d'un Llevant  que no es jugava gran cosa, però l'equip periquito va aconseguir la derrota que li faltava des del retorn de la Lliga (1-3). Amb una  trista imatge a Cornellà  els homes d' Abelardo  es compliquen molt la vida en la seva dura lluita per la salvació. El calendari tampoc ajuda: el pròxim dijous visitarà el   Betis  i diumenge rebrà el  Reial Madrid. 

El  retorn a la crua realitat  va ser fulminant. L'Espanyol torna a ser  últim  i té la Segona Divisió més a prop. Quan més entonat semblava l'equip va patir un fort revés que pot ser encara més greu si el Celta doblega l'Alabès aquest diumenge. Les bones sensacions demostrades davant de l'Alabès i el Getafe no van tenir continuïtat.  L'equip va tornar als mals costums  i va fer un pas enrere molt perillós. 

Sense capacitat de reacció

L'objectiu s'allunya per a un grup que  va axhibir unes carències evidents  a l'hora de generar joc. El bloc del  Pitu  está dissenyat per defensar i aprofitar les seves ocasions. Quan toca remar i  portar la iniciativa  li costa un món, sobretot en un context marcat per la càrrega física d'un calendari molt ajsutat.

Diego López, contrariat, durant el partit davant del Llevant / AFP7

L'Espanyol està  al límit,  a punt de caure sense remei a l'infern de Segona 27 anys després. Sense victòries a casa no es pot avançar. Poc cal objectar a la victòria d'un rival que va poder emportar-se un resultat més voluminós si  Diego López  no hagués estat fi. El tècnic visitant va ser molt intel·ligent al llegir el partit, mentre que  Abelardo  es va quedar sense capacitat de reacció. Va moure tard la banqueta quan es percebia el  curtcircuit  del seu equip.

Passivitat a la saga

Privat del lesionat  Raúl de Tomás i del sancionat  Bernardo, Abelardo va apostar per tornar  David López  a la posició de central ubicant  Víctor Sánchez en el pivot, mentre Melendo va tornar a enviar a la banqueta  Darder. Un parell de fogonades dels blanc-i-blaus, amb Víctor i Calleri com a protagonistes, feien presagiar una interessant tarda per als periquitos, però el Llevant va demostrar aviat que no havia acudit a Cornellà de vacances.

«Ens ha faltat contundència en les dues àrees. Això es paga a Primera. L'1-2 ens ha matat anímicament» (Abelardo)

Després d'empatar amb el  Sevilla  i el  Valància  acabat de tornar del confinament, el quadro valencià va ser fidel al manual del seu entrenador. Amb piloters com  Campaña, Melendo i Bardhi  va prendre la pilota a l'Espanyol, que va patir una forta  bufetada  abans del quart d'hora. Diego López va salvar el gol de Bardhi, però no va poder fa res davant  Mayoral, que va trobar una autopista entre la passivitat del darrere blanc-i-blava.

Gol anul·lat

Mala pinta tenia el panorama per a un equip obligat a prolongar la seva bona ratxa per no acostar-se a Segona. Espès i sense idees, tocava recórrer a altres vies, a aquests recursos del futbol de tota la vida. I així va arribar l'empat, en un  servei de banda de 28 metres de Cabrera  que va cabotejar de maravella  David López (m. 27). Les taules eren molt positives tenint en compte la imatge d'un i un altre equip. També va ajudar que l'àrbitre anul·lés un gol al Llevant per un fora de joc qüestionable en una jugada esbojarrada amb un pal inclòs (m. 43).  

⚽ @David_Lopez6 @RCDEspanyol #EspanyolLevante pic.twitter.com/mgMPH3AOOv— LaLiga (@LaLiga) June 20, 2020

El pas pels vestuaris va anar bé a l'Espanyol, que va obrir la segona part con intensidad, amb ganes de donar un cop sobre la taula. Va tenir el seu moment el quadro periquito, però  les forces es van esgotar, el Llevant va tornar a prendre el control i l'ensorrament va ser total després de l'1-2 marcat per Bardhi. El gol en  pròpia porta  de Pedrosa va certificar un  drama  que ja es mastegava durant molts minutos.

Espanyol, 1; Llevant, 3

ESPANYOL: Diego López (7); Javi López (4), David López (6), Cabrera (4), Dídac (5); Melendo (4), Víctor Sánchez (5), Marc Roca (5), Embarba (5); Wu Lei (4), Calleri (5). Entrenador: Abelardo (4). Canvis: Darder (4) per Wu Lei (m. 68); Pedrosa (4) per Dídac (m. 75); Ferreyra (4) per Víctor Sánchez (m. 75); Pipa (sc) per Javi López (m. 81); Vargas (sc) per Melendo (m. 81).

LLEVANT: Aitor (6); Miramón (5), Vezo (6), Postigo (7), Clerc (6); Melero (6), Vukcevic (6), Campanya (7), Bardhi (8); Mayoral (7), Roger (5). Entrenador: Paco López (7). Canvis: Morales (6) per Mayoral (m. 62); Hernani (7) per Melero (m. 62); Radoja (6) per Vukcevic (m.71); Bruno (sc) per Campanya (m. 84); Pablo Martínez (sc) per Roger (m. 84).

GOLS: 0-1 (m. 13), Mayoral, des de prop; 1-1 (m. 27), David López, de cap; 1-2 (m. 67), Bardhi, de tret ajustat; 1-3 (m. 86), Pedrosa, en pròpia porta.  

ÀRBITRE: Del Cerrp Grande, madrileny.

Notícies relacionades

TARGETES: Cabrera (m. 15), Dídac (m. 37).

ESTADI: RCDE Stadium