LA NOVA NORMALITAT DEL FUTBOL

L'Espanyol presenta el protocol per a la tornada del públic als estadis

El club considera que amb les mesures proposades és «absolutament segur» assistir a les trobades

Gairebé 13.000 espectadors podrien presenciar els partits amb rotacions entre els abonats

estadiorcde pano

estadiorcde pano

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L’Espanyol  mai ha ocultat que una de les seves prioritats era apostar al màxim per la tornada del públic als estadis quan fos possible. Abelardo també va desitjar el retorn de l’afició i el club ha presentat a les autoritats el protocol perquè aquest objectiu es faci realitat. 

Al club periquito l’espera un final de campionat apassionant a Cornellà i vol tenir la seva gent. Després del partit d’aquest dissabte contra el Llevant passaran pel RCDE Stadium el Reial Madrid i tres rivals directes en la lluita per eludir el descens: Leganés, Eibar i Celta. 

Sistema de rotacions

L’entitat blanc-i-blava va presentar divendres davant de la Generalitat, la Delegació del Govern, el Consell Superior d’Esports i La Lliga el protocol per permetre la tornada dels seguidors als estadis. El club, que preveu ocupar un terç de l’aforament del RCDE Stadium, entén que queda «absolutament garantida la seguretat» i el compliment de tots els protocols establerts per les autoritats sanitàries. 

 

El pla de l’Espanyol fixa una assistència de gairebé 13.000 abonats que accedirien al recinte a través de l’establiment de rotacions. El club treballa en altres escenaris que també garanteixen la seguretat sanitària i que permetrien augmentar aquest nivell d’assistència. Aquest retorn dels aficionats es realitzaria sense afectació a les compensacions que fins al moment ha ofert el club als socis i abonats.

La integritat de la competició

Notícies relacionades

L’Espanyol entén que amb l’absència del públic als estadis «no es respecta la integritat de la competició, perquè el futbol no s’entén sense afició», tal com recull la nota publicada a la seva web. «L’absència de públic representa un clar desavantatge competitiu perquè la seva presència és part essencial de l’esport», afegeix.

Amb la normalització del país i a partir de la regularització de les fases sanitàries en totes les comunitats autònomes, l’Espanyol defensa que «el futbol no pot quedar marginat d’aquest retorn controlat i segur de tota la societat a la seva activitat habitual».

Temes:

Espanyol