LA FAM ARRIBA ALS HIPÒDROMS

Roben i maten un dels millors pura sang veneçolans per menjar-se'l

El poltre Ocean Bay, molt popular i admirat, havia guanyat les millors carreres del seu país i exercia actualment de semental

La mort d'aquest exemplar s'uneix als esquarteraments d'altres cavalls a la Universitat de Veterinària de Maracaibo

rozas53697676 el purasangre ocean bay en su hogar venezolano del haras ale200608233100

rozas53697676 el purasangre ocean bay en su hogar venezolano del haras ale200608233100

1
Es llegeix en minuts
José Ignacio Castelló
José Ignacio Castelló

Professor de Periodisme a la Universitat Abat Oliba CEU. Autor del llibre '¿La premsa va rematar als toros a Catalunya?'

ver +

L’esport hípic està en estat de xoc després de conèixer-se que aquest dilluns han trobat mort i esquarterat el pura sang veneçolà Ocean Bay. Els seus presumptes segrestadors van robar el cavall 24 hores abans, no van demanar cap rescat i van acabar amb la vida d’aquest gran campió a fi d’obtenir menjar per sobreviure.

La carestia del poble veneçolà s’atribueix a l’atroç desenllaç d’Ocean Bay, uns dels pura sangs més admirats pels aficionats hípics. Bé per subsistir o per traficar, els seus presumptes capturadors van aconseguir l’animal per intentar aconseguir aliment, probablement sense considerar que el seu galop es cotitzava més que la seva carn, ja que aquest poltre havia aconseguit en la seva carrera vuit victòries, entre elles les dues proves més importants de la Triple Corona del seu país el 2016.

Els presumptes segrestadors van aprofitar la nit per assaltar la llar de l’estrella sud-americana, l’Haras Alegría, a l’estat Carabobo. Esquivant l’escassa seguretat del centre, es van emportar l’Ocean Bay i l’euga Alquila, una mare de futurs cracs, que també va aparèixer esquarterada al costat de les restes del gran campió.

Dolor a les xarxes

Notícies relacionades

La tràgica notícia s’ha conegut a través de la xarxa social del seu entrenadorRamón García Mosquera, que va escriure en el seu compte de Twitter el fatídic desenllaç de la seva estrella: «Quina desgracia. Definitivament han aparegut les restes del campió Ocean Bay, quina impotència Déu meu». Un tuit que ha tingut ràpida resposta amb nombroses mostres de ràbia i dolor de tot el sector hípic veneçolà, molt considerat fora de les seves fronteres, tant pel pedigrí dels seus exemplars com pel nivell dels seus genets, tan famosos als Estats Units com són Javier José Castellano i Emisael Jaramillo.

Els mitjans de comunicació veneçolans han associat la mort d’Ocean Bay als esquarteraments d’altres cavalls a la Universitat de Veterinària de Maracaibo que s’estan produint des del mes d’abril passat. Morts que s’han volgut relacionar amb el trànsit de carn i que ara, desgraciadament, pot sumar una prova més en aquests esgarrifosos casos.