cita a Sevilla

«Tornar és guanyar», el lema de la Lliga

El derbi sevillà reinaugura dijous la competició com a testimoni esportiu del triomf contra la pandèmia

sevilla liga / periodico

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Sevilla ja té un color especial. I en aquesta ocasió no està ni en la seva gent, ni en la seva música ni en les seves meravelles arquitectòniques. Està en el futbol i en un derbi entre els dos equips de la capital andalusa que servirà per testificar dijous que comença la cursa esportiva cap a la normalitat. «Tornar és guanyar», tal com diu l’eslògan amb què LaLiga ha volgut celebrar el retorn de la competició. El Sevilla-Betis inaugura aquest dijous a les 22 hores el final d’una temporada exprés, amb partits a porta tancada, si no hi ha canvis, i extraordinàries mesures sanitàries per evitar un rebrot del coronavirus.

«Serà un derbi amb una atenció mundial i, per tant, serà més atractiu encara», va expressar diumenge a la nit Julen Lopetegui, tècnic del Sevilla. Tot està preparat al Sánchez Pizjuán per celebrar dijous el 126è derbi andalús de la història, sense públic a les grades, de manera excepcional, però en una capital andalusa que des d’aquest dilluns, segons diversos testimonis, ja ha aprofitat el pas a la fase 3 per escalfar un enfrontament entre veïns irreconciliables i que en aquesta ocasió es viurà d’una manera alhora rara i extraordinària però amb el color especial de sempre.  I amb els bars plens de seguidors dels dos equips. Curiosament, no obstant, no serà el primer duel sevillà sense públic a les grades, ja que el 2007 un cop d’ampolla al llavors entrenador sevillista Juande Ramos va obligar a jugar els 33 minuts finals d’una eliminatòria de Copa a porta tancada a l’estadi del Getafe. 

La iniciativa

Així, aquest dilluns ja va aparèixer decorada amb samarretes del Sevilla i del Betis una de les principals artèries comercials de la capital andalusa, el carrer de Tetuán; i totes amb una inscripció «tornar és guanyar», una iniciativa que aquesta setmana s’anirà ampliant a altres ciutats espanyoles amb equips de Primera. «No hi ha màquina que valgui per reemplaçar l'escalf de la gent. Sense públic el derbi no serà el mateix», va insistir Lopetegui.

«No hi ha màquina que valgui per reemplaçar l'escalf de la gent. Sense públic el derbi no serà el mateix»

Julen Lopetegui

Entrenador del Sevilla

I així és perquè ha quedat en un segon pla l’objectiu dels dos equips; un Sevilla, que, instal·lat a la tercera plaça del campionat, vol assegurar-se un lloc en el regne de la Champions, i un Betis que mira de no complicar-se la vida per allunyar-se definitivament de les posicions de l’infern del descens, amb el premi d’Europa bastant allunyat i com un record del seu últim partit abans de l’esclat del coronavirus; ni més ni menys que un triomf al Santiago Bernabéu.

Pròxim visitant, el Barça

Notícies relacionades

Dijous arrenca la Lliga postcoronavirus i ho farà amb totes les mirades posades a comprovar com es desenvoluparà el partit i veure com els uns i els altres es van adaptant al que Lopetegui ha denominat com la nova «realitat diferent». Curiosament, a més, un Sánchez Pizjuán buit serà l’escenari que rebrà el Barça divendres dia 19 de juny, en la que serà la segona visita a domicili dels blaugrana després del debut d’aquest dissabte davant el Mallorca i el matx de dimarts al Camp Nou davant el Leganés.

Per ara, les sevillanes i els sevillans han sigut els primers a observar com un altre al·licient de celebrar el pas a la fase 3, les samarretes dels dos equips penjades al centre de la ciutat i amb el lema de la campanya «Tornar és guanyar» –#VolveresGanar, a les xarxes socials– com a principal missatge a la campanya de promoció llançada per la Lliga.