PER GARANTIR ELS SEUS ENTRENAMENTS

El CSD crea un carnet digital per a esportistes d'alt nivell

Entre els beneficis hi figura la reserva d'un mínim d'un 3% de les places disponibles per cursar estudis universitaris en les diferents convocatòries anuals

corredores carretera car 1200

corredores carretera car 1200

1
Es llegeix en minuts

El Consell Superior d’Esports (CSD) va anunciar el llançament d’un carnet digital perquè tots els esportistes d’alt nivell (DAN) puguin acreditar fàcilment la seva condició davant de qualsevol circumstància en les diferents fases de la desescalada a les comunitats autònomes.

L’organisme va recordar que el primer dia d’aquest període va expedir 4.848 certificats a tot el territori de l’Estat, per tal que tots els esportistes poguessin demostrar la seva condició de DAN i exercir el seu dret a realitzar els entrenaments autoritzats pel Ministeri de Sanitat i el CSD, i evitar situacions de mals entesos davant dels diferents Cossos i Forces de Seguretat.

Diversos beneficis

«Aquest carnet digital pretén continuar implantat els beneficis de què ja gaudeix l’esportista DAN, establerts al reial decret d’esportistes d’alt nivell 971/2007, com són les mesures perquè els esportistes puguin conciliar els seus estudis amb l’esport –canalitzades a través del PROAD (Programa d’Ajuda a l’Esportista d’Alt Nivell)–», va assenyalar.

Notícies relacionades

Entre els beneficis hi figura la reserva d’un mínim d’un 3% de les places disponibles per cursar estudis universitaris en les diferents convocatòries anuals i la reserva d’un mínim d’un 5% també en centres que imparteixin ensenyaments en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Fisioteràpia i Mestre d’Educació Física.

Els esportistes d’alt nivell estan, a més, exempts de fer proves físiques que, en el seu cas, s’estableixin com a requisit per accedir als ensenyaments i estudis en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. També, i a través del CSD, poden continuar la seva formació al seu nou lloc de residència si han de canviar per motius esportius.