21 set 2020

Anar al contingut

SERIA A LES 22.00 H

Tebas fixa el retorn de la Lliga amb el Sevilla-Betis l'11 de juny

El president de la Lliga Professional vol avançar aquesta setmana el calendari de les quatre pròximes jornades amb tres fases horàries

Tebas fixa el retorn de la Lliga amb el Sevilla-Betis l'11 de juny

Albert Gea

El dia ja està marcat en el calendari de Javier Tebas, el president de la Lliga de futbol Professional (LFP). El dia és dijous 11 de juny i l’hora és les 10 del vespre. Així espera el dirigent que es produeixi el retorn al campionat després de la pandèmia del coronavirus que l’ha tingut més de dos mesos aturat.

«Hi ha la possibilitat que hi hagi un partit el dia 11 de juny, que seria un partit únic, amb un possible homenatge per a tots els morts. Tant de bo es pogués confirmar aquesta data. Ens agradaria que fos el derbi sevillà, a les deu del vespre. Aquesta seria la nostra il·lusió», ha declarat Tebas al programa ‘El Partidazo’ de Vamos a Movistar +.

El derbi sevillà obriria així una miniLliga d’11 jornades en a penes cinc setmanes per acabar a finals de juliol. Es disputarien totes les trobades a porta tancada. «La nostra idea és poder avançar aquesta setmana que ve les quatre primeres jornades», ha dit Tebas, preocupat, a més, per la calor que afectarà el campionat, que es disputarà en ple estiu.

Si el virus no hagués arribat, la Lliga hauria acabat aquest diumenge passat. Ara, en canvi, acabarà al juliol. «Evidentment, si hi ha una pujada de temperatura en alguna de les ciutats, no hi posaríem partit. I si l’hem posat i pugen les temperatures que tenim estandarditzades, llavors el partit es retardaria», ha remarcat Tebas.

Per això la LFP ha dissenyat un calendari en el qual els partits entre setmana tindran dos trams horaris:  entre les 19.30-20.00 hores i les 21.30-22.00. Les jornades que es disputin el cap de setmana, ja siguin en dissabtes i diumenges, tindran tres franges: a les 17.00, a les 19.30 i a les 21.30-22.00 hores.