ESPORTISTA D'ALT NIVELL

Un triatleta paralímpic rep insults al sortir a entrenar

EL CSD qualifica els fets d'intolerables i demana respecte per als esportistes professionals amb el rang DAN, que poden sortir a exercitar-se a qualsevol hora

zentauroepp53435617 kini carrasco200516144120

zentauroepp53435617 kini carrasco200516144120

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El triatleta paralímpic  extremeny  Kini Carrasco  ha denunciat que quan s'estava entrenant amb bici alguns conductors  li van dir «de tot». «El meu intent de sortir avui amb bici: tres quilòmetres, una dutxa de galledes d'aigua [fent referència a la pluja que queia] i que cinc conductors mal informats i maleducats em diguessin de tot», ha criticat a les xarxes socials.

Ha remarcat que «tot i que a alguns no els agradi»,  la seva condició d'esportista d'alt rendiment li permet sortir a qualsevol hora.  «¡És la meva feina!», ha recalcat l'esportista, que ha participat en els Jocs Paralímpics de Seül, Barcelona i Sydney, i que aspira a ser a Tòquio. Un dels últims títols de Kini Carrasco el va aconseguir l'any passat, quan es va proclamar campió del món de triatló cros a Pontevedra.

Recolzament del CSD després de molts casos similars

El CSD ha titllat a les xarxes socials d'«intolerable» i «insuportable» el que ha hagut de patir Carrasco. «Respecte, sisplau, als nostres esportistes», diu l'organisme. Com Carrasco, molts altres esportistes d'alt nivell han patit, al llarg d'aquesta setmana, situacions similars. És el cas del campió d'Espanya de camp a través,  Carlos Mayo, increpat per diverses persones a Saragossa fins al punt que ha variat la seva zona d'entrenament buscant llocs menys freqüentat, malgrat que ho pugui fer on vulgui. «He sentit moltíssima impotència perquè considero que no estava fent res dolent, estava complint les normes. Per descomptat, entre aquests tocs d'atenció no incloc les mirades que parlen per si soles».

D'aquestes mirades també en parlava el maratonià  Javi Guerra:  «He decidit entrenar només en les hores que es permet fer esport o en llocs en què no hi hagi gent que es pugui molestar, ja que no vull ser més que ningú i vull respectar els ciutadans perquè se sentin segurs i tranquils al veure'm córrer», va assegurar. També ha optat per limitar-se als horaris dels esportistes amateurs la marxadora  Julia Takacs. «L'estat de forma és lamentable, no veig necessari anar-hi a una altra hora. Tenim dret sí, però la gent jutja i prefereixo evitar haver de sentir comentaris».

Notícies relacionades

A Catalunya, el veterà marxador  Jesús Ángel García Bragado  també ha renunciat a sortir de les franges horàries de la majoria, com podria fer per llei, a l'espera que arribi el dia en què pugui anar al CAR de Sant Cugat. Millor evitar malentesos i empipades. La setmana que ve passarem a una altra fase, ens podrem moure una miqueta més i ja podré anar al CAR de Sant Cugat.

Una altra catalana, la velocista  Cristina Lara, va denunciar el «clima horrorós» que es va trobar al sortir a entrenar per Sant Boi de Llobregat. Mai m'havien mirat tan malament o havia sentit comentaris tan negatius. Tot i que em sento afortunada de no haver rebut crits com sí que n'han rebut altres companys. Demanem respecte, entenc la sorpresa i confusió d'aquests dies però demanem RESPECTE I COMPRENSIÓ. Això és la nostra professió i la nostra manera de viure», va escriure.