LA CONFESSIÓ

L'àrbitre de la final de la Champions Madrid-Atlètic (2016) admet que el gol de Ramos va ser il·legal

«Hi havia fora de joc per molt poc», reconeix Mark Clattenburg, l'àrbitre anglès

marcosl34076129 real madrid s sergio ramos scores the opening goal during th200514162354 / Luca Bruno

1

Mark Clattenburg, l’àrbitre de la final de Champions entre el Madrid i l’Atlètic a l’estadi milanès de San Siro (2016), va reconèixer que va concedir un gol il·legal a Sergio Ramos. «En la primera part, el Madrid es va posar 1-0, però el gol va ser en fora de joc per molt poc», ha admès l’àrbitre anglès en una xerrada amb el diari britànic ‘Daily Mail’. El partit va acabar en empat (1-1) i el Madrid va ser campió de pròrroga a l’imposar-se en la tanda de penals (5-3).

«Ens en vam adonar en el descans», ha assegurat Clattenburg en al·lusió al gol del central blanc en el minut 14 d’aquella final. «Era una acció difícil i el meu assistent va fallar», ha afegit després l’àrbitre en una conversa amb el diari en què ha revelat els cinc moments més complexos de la seva carrera. Els seus assistents en aquella final van ser Simon Beck i Jake Collin.

Mark Clattenburg. / Reuters

El missatge a Pepe

Entre aquests hi figura, és clar, el gol il·legal que va concedir al Madrid en aquesta final de Milà. «Pepe va fer una falta sobre Fernando Torres. Estava furiós i em va dir en perfecte anglès: ‘Això no és penal mai, Mark’», sobre la pena màxima que després acabaria fallant Griezmann. «El vostre primer gol no hauria d’haver pujat al marcador».