LA COVID-19

La Serie A torna als entrenaments en grup el dia 18

Les autoritats sanitàries italianes anuncien que si hi ha un positiu tot l'equip haurà d'estar 15 dies en quarantena

marcosl53386160 soccer football   ac milan s zlatan ibrahimovic arrives in m200512084603

marcosl53386160 soccer football ac milan s zlatan ibrahimovic arrives in m200512084603 / DANIELE MASCOLO

1
Es llegeix en minuts

«Necessitem una setmana més per estudiar la corba de contagis i veure si es pot posar tornar a jugar». Vincenzo Spadafora, ministre d’Esports italià, ha anunciat que els equips de la Serie A italiana podran entrenar en grup a partir del dilluns 18, però seguint un estricte protocol sanitari, que encara ha de ser concretat al detall amb la federació i la Lliga professional.

Notícies relacionades

No hi ha, per tant, data per al retorn del ‘calcio’ a causa de la pandèmia del coronavirus. Ni se sap si s’acabarà jugant la Serie A. Però en cas que en aquest retorn als entrenaments es conegui algun positiu d’un jugador tot l’equip serà posat immediatament en quarantena durant 15 dies, amb la qual cosa es retardaria encara més, si és que es dona, l’arrencada del campionat.

No es descarta, per tant, que els clubs de la Serie A iniciïn els entrenaments en grups sota el model d’una estricta concentració per evitar que el virus es propagui. A nivell individual, i de manera voluntària, els jugadors ja treballen des del dilluns 4 de maig. La Lliga està aturada des del 9 de març pel coronavirus.