«M'AGRADARIA COMENÇAR EL 12 DE JUNY»

Tebas: «On menys risc hi haurà és en els partits»

«Esperàvem 25 o 30 positius entre els 2.500 tests, però només n'hi ha cinc de jugadors i tres més de treballadors, tècnics...», diu el president de la Lliga

«El risc és zero, pràcticament inexistent. A mi m'agradaria començar el 12 de juny, hi haurà futbol cada dia», afirma el dirigent

marcosl52898609 graf9336  madrid  26 09 2019   el presidente de laliga  javi200510181746

marcosl52898609 graf9336 madrid 26 09 2019 el presidente de laliga javi200510181746 / Ballesteros

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

Javier Tebas, el president de la LFP (Lliga de Futbol Professional), està satisfet. «Esperàvem sobre 25 o 30 positius a la Lliga. S’ha de recordar que la Bundesliga en va tenir 10 sobre uns 1.700 tests. I aquí n’hi ha vuit, cinc de jugadors i tres de treballadors, tècnics, ajudants sobre un univers de 2.500 tests», ha recalcat el dirigent en una entrevista a Vamos de Movistar+.

«La Primera i la Segona Divisió arrencaran alhora», recordant que «hi haurà futbol cada dia». O sigui, si la pandèmia ho permet, hi haurà futbol durant els 35 dies en què s’ha d’acabar la temporada. «Estem en el compte enrere i ho aconseguirem», ha recordat Tebas, optimista sobre el retorn de la Lliga. Si el coronavirus ho permet podria «ser el 12 de juny».

«També hi ha un 16 % que han superat la malaltia. Que són immunes, en molts casos ni ho sabien», ha dit Tebas, recordant que «els cinc positius dels jugadors estan en la fase final, amb una càrrega viral molt baixa. Tenim un estudi que indica que on hi haurà menys risc és en els partits. Hi ha més risc a casa seva».

«Més tensió, més concentració»

Tebas encara no sap quan es reprendrà la Lliga. «A mi m’agradaria que fos el 12 de juny, però no es pot saber. Les altres dates són el 19 de juny o el 26. Si tots complim les normes sanitàries quan tornem a casa no tindrem cap tipus de problema», ha indicat el president de la LFP.

 

«Ara demano més tensió, més concentració», ha afirmat Tebas, indicant que el futbol «no és un esport en què es pot transmetre la malaltia per contacte. No es transmet per la suor. El risc d’un partit serà pràcticament zero. O inexistent. Es farà un tipus de test 24 hores abans de cada partit».

I ha recorregut a un estudi científic amb què treballa la LFP. «Hi ha un informe que diu que els jugadors estan cara a cara de mitjana no més de 67 segons en un partit. El risc seria si hi estiguessin uns 15 minuts», ha dit Tebas. 

«Hi ha un informe que diu que els jugadors estan cara a cara de mitjana no més de 67 segons en un partit. El risc seria si hi estiguessin uns 15 minuts» (Tebas)

En aquest sentit, Tebas ha recordat que els equips viatjaran «amb la màxima precaució» per evitar problemes. «Ens queda més d’un mes per a l’inici de la competició. Procurarem tenir avions xàrter per a tothom o trens per a tothom per evitar el contagi quan li dones la mà a un aficionat. Volem tenir la màxima atenció».

Concentració retardada

Després, han intervingut en el programa tant Gerard Piqué, un dels capitans del Barça, com Sergio Ramos, el capità del Madrid. «He sentit que Tebas deia que es podria començar el 12 de juny, però potser aniria bé començar més tard per evitar el risc de lesions», ha dit el blaugrana, admetent que «jugar sense públic no és el que ens agrada. Però és el que toca. Volem més temps per entrenar». Acabar la Lliga sense jugar més seria lleig».

Notícies relacionades

En aquest aspecte, el president de l’LFP ha confirmat al central blaugrana que la decisió de concentrar els equips «per a la seguretat dels jugadors» s’ha retardat una setmana. «Havia de començar el 18 de maig, però es retarda una setmana», ha revelat Tebas, indicant que «ens marca molt el que està fent la Bundesliga».

«El país necessita el futbol. «Ens agrada estar amb la família i no tancats, però sempre s’ha de ser flexible» (Sergio Ramos)

Ramos ha recordat que les concentracions estan fixades en «un protocol», per la qual cosa no depèn dels jugadors. «Alemanya, que va per endavant, anirà marcant la carrera i el ritme que hem de portar. ¿Concentracions? No només a mi com a capità. Ens agrada estar amb la família i no tancats, però s’ha de ser flexible sempre», ha comentat el capità blanc.