COMPLIR EL SETÈ MANAMENT

El pare Toffari, de Brescia, acusa la Juventus de títols robats

«La Juve diu que no vol el títol d'aquest any sense jugar, però no va pensar a tornar-ne altres que no eren seus», assenyala el sacerdot en un vídeo

rozas53374248 padre mario toffari200510132428

rozas53374248 padre mario toffari200510132428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pare Mario Toffari, de la diòcesi de Brescia (Itàlia), molt popular a Itàlia, ha tingut una intervenció en les xarxes socials, que es va tornar viral al cap de poques hores. En aquest petit discurs, que no sermó, Toffari critica, amb enorme duresa, l’actitud de la poderosa Juventus de Torí, els responsables del qual han assegurat que no els agradaria proclamar-se campions d’Itàlia sense jugar. La ‘Juve’ és, en aquests moments, líder del ‘calcio’, amb 62 punts, un més que el Lazio, a falta de 12 jornades de campionat.

«La Juventus ha dit que no vol l’‘scudetto’ si no el guanya al camp, ja que no vol fer com l’Inter. Li diem al president de la Juventus que ens complau que no vulgui prendre una cosa que no és seva, però seria bo que reconeguessin que fa anys no va tornar el que no era seu», diu Toffari, potser qui sap, en una clara al·lusió als ajuts que, com el club més poderós d’Itàlia que és, haurien pogut rebre els blanc-i-negres.

Aquell títol de l’Inter

Notícies relacionades

L’al·lusió de la Juventus a l’Inter es remunta a l’any 2006 quan la Federació Italiana de Futbol va proclamar guanyador de la Lliga 2005/2006 a l’Inter de Milà després de les sancions a la Juventus i el Milan per manipalución dels partits del calcio. L’Inter, tercer classificat a 15 punts de la Juve i a 12 de l’AC Milan, va aconseguir així el seu primer ‘scudetto’ des de 1989.

Toffari acaba el seu vídeo al·ludint al setè manament. «El manament de no robaràs està fet de dues realitats: no agafar el que no és teu i, si ho fas, tornar-ho. L’honestedat, la veritat, les virtuts cristianes, o són blanques o són negres; l’honestedat no pot ser blanc-i-negra, això seria una mica fora de la seva definició. L’important, repeteixo, és el setè manament, no robar i, si ho vam fer, ho tornem».

Temes:

Juventus