DESÈ TÍTOL CONSECUTIU

El Barça, proclamat campió de la Lliga d'handbol

La federació tanca la temporada sense descensos però amb ascensos, i declara campió femení el Súper Amara Bera Bera

zentauroepp52691072 graf3913  madrid  08 03 2020   los jugadores del fc barcelon200504224210

zentauroepp52691072 graf3913 madrid 08 03 2020 los jugadores del fc barcelon200504224210 / David Fernandez

3
Es llegeix en minuts

La comissió delegada de l’Assemblea de la Federació Espanyola d’Handbol va acordar aquest dilluns donar per finalitzades les competicions nacionals «sense descensos esportius, però sí amb ascensos» i va proclamar el Barça campió de la Lliga Sacyr Asobal i el Súper Amara Bera Bera, de la Lliga Guerreres Iberdrola. És la desena Lliga consecutiva dels blaugrana, ara entrenats per Xavi Pascual.

Tal com havia proposat la junta directiva de la federació el 24 d’abril, la comissió delegada va acordar en la reunió telemàtica celebrada aquesta tarda que aquesta temporada no es disputin més partits de les competicions nacionals, a causa de la pandèmia del coronavirus.

Líder invicte

Així mateix, la comissió delegada, en què estan representats les federacions territorials, els clubs, els àrbitres, els entrenadors i els jugadors, va establir la classificació final de cada categoria, adjudicant els títols i els ascensos preceptius, així com les places per a la disputa de les competicions continentals la pròxima campanya.

A la Lliga Sacyr Asobal, la comissió delegada va establir, «d’acord amb la classificació de l’última jornada disputada», que el campió de Lliga és el Barça, líder invicte de la competició, que obtindrà, per tant, la plaça per disputar la pròxima edició de la Lliga de Campions.

Per determinar la resta de les places europees, el criteri adoptat per la comissió delegada és «la classificació a la conclusió de la primera volta de la Lliga», per la qual cosa l’Abanca Ademar de Lleó, el segon després dels 15 primers partits, i el Bidasoa Irun, el tercer, disputaran la nova EHF European League. També participarà a l’EHF European League el BM. Benidorm, com a subcampió de la Copa del Rei, ja que el campió, el Barça, disputarà la Lliga de Campions.

Els nous

Després de donar per acabada la competició «sense descensos esportius, però sí amb ascensos», la Lliga Sacyr Asobal comptarà amb un total de 18 equips la campanya vinent. Els 16 que ja han militat aquest curs a la màxima categoria masculina de l’handbol espanyol, més el Cisne Colegio Los Sauces, de Pontevedra, i el Blasgón Ceres Villa de Aranda, «com a primer i segon classificats de la Divisió d’Honor Plata».

En aquest sentit, la junta directiva de la Federació «comença a treballar amb els diferents escenaris de la competició» per al curs 2020/21, que seran presentats a l’Assemblea General Ordinària de la Federació Espanyola d’Handbol, que se celebrarà el juny vinent, per a la seva aprovació.

Per la seva banda, la Divisió d’Honor Plata passarà dels 16 equips actuals a 20, després de l’ascens de sis equips procedents de la Primera Nacional. Els sis equips ascendits, designats d’acord amb «un coeficient de punts partint dels partits que han disputat» seran l’Embutidos Lalinense (grup A), l’UBU San Pablo (grup B), el Trapagarán (grup C), el Sant Martí-Adrianenc (grup D), el Playasol Eivissa (grup E) i l’iKasa Madrid (grup F).

La Lliga Guerreres

En la categoria femenina, la comissió delegada va acordar, partint de la «classificació de l’última jornada disputada», proclamar campió de la Lliga Guerreres Iberdrola el Súper Amara Bera Bera, que s’assegurarà un bitllet per a la pròxima edició de l’EHF European League.

Per la seva banda, i igual que en la categoria masculina, el criteri adoptat per designar les places europees és la «classificació a la conclusió de la primera volta del campionat de lliga». D’aquesta manera, el BM Elx, segon després de les primeres onze jornades, obtindrà plaça a l’EHF European League, mentre que el Liberbank Gijón, tercer, i el Mecalia Atlético Guardés, quart, representaran l’handbol femení espanyol a l’EHF European Cup.

Notícies relacionades

La Lliga Guerreres Iberdrola, que aquest curs comptava amb 12 equips, passarà a tenir-ne 16, després de l’ascens a la màxima categoria del Lanzarote Puerto del Carmen (grup A), l’Atlántico Pereda (grup B), el Balonmano Morvedre (grup C) i l’Adesal Còrdova (grup D).

Per a la designació dels quatre equips que pugen i, «donada la diferència dels partits disputats per cada equip», s’ha utilitzat un coeficient de punts. 

Temes:

Handbol