ALS 60 ANYS

Mor Mark McNamara, excampió de l'NBA i exjugador del Reial Madrid

L'exjugador es va posar a la pell de Chewbacca en 'L'imperi contraataca' com a substitut ocasional de l'actor principal

Afectat d'una malaltia del cor, va morir com a conseqüència d'una afecció respiratòria

mcnamara

mcnamara

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exjugador nord-americà Mark McNamara, que va militar en el Reial Madrid, Caja de Ronda i Juver Múrcia, a Espanya, i va ser campió de l’NBA, va morir als 60 anys a causa d’una afecció respiratòria, va anunciar la Universitat de Califòrnia, en la qual es va formar.

La mort de McNamara, que va ser campió de l’NBA amb els Philadelphia 76ers el 1983 i de la Recopa d’Europa amb el Reial Madrid el 1992, es va produir dilluns passat, però s’ha fet pública aquest divendres.

Elegit en la primera ronda del ‘draft’

El pivot nord-americà va ser elegit en la primera ronda del ‘draft’ per la franquícia de Filadèlfia que liderava Moses Malone. El curs següent va recalar a San Antonio, on va estar dues temporades, tot i que la segona la va completar a Kansas.

Va tornar als 76ers el 1986 i va fitxar el 1988 per Los Angeles Lakers, en els quals va jugar dos exercicis més, i va tancar la seva experiència en l’NBA a Orlando en la campanya 1990-91.

En el Reial Madrid de George Karl

Després va marxar a Espanya per reforçar al Caja de Ronda, amb el qual va aconseguir l’ascens, i en la Lliga ACB va ser reclutat pel Juver Múrcia, del qual va passar al Reial Madrid entrenat per George Karl. Va tancar la seva carrera el 1993, en els Rapid City Thrillers.

El pivot de 2,11 metres patia una malaltia del cor i en les últimes setmanes se li havia diagnosticat una afecció respiratòria rara.

Substitut de l’actor principal sota la pell de Chewbacca

Notícies relacionades

McNamara va alimentar la seva fama amb alguna aparició en el cine. Va arribar a participar en ‘L’imperi contraataca’, sota la pell de Chewbacca, el popular personatge de la saga de ‘La guerra de les galàxies’, tot i que només per substituir ocasionalment l’actor principal. El seu nom mai va aparèixer en els títols de crèdit.

El Reial Madrid ha emès un comunicat en el qual «expressa les seves condolences i el seu afecte a tots els seus familiars i éssers estimats».