la pandèmia i l'esport

Tebas confia reprendre la Lliga a finals de maig

Si es cancel·lés ara la competició local i internacional les pèrdues superarien els mil milions d'euros, adverteix el responsable de la patronal del futbol espanyol

zentauroepp50336648 the president of spanish liga javier tebas poses on the red 191010205732

zentauroepp50336648 the president of spanish liga javier tebas poses on the red 191010205732 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts

El president de La Liga, Javier Tebas, ha efectuat unes declaracions, via telemàtica, amb diversos diaris estrangers i ha mostrat la seva confiança a poder reiniciar el campionat de Lliga el 26 de maig o el 6 de juny, mentre que les competicions europees es començarien a jugar a partir del 28 de juny, sempre que la situació per la pandèmia de coronavirus es vagi normalitzant a partir del mes de maig; un extrem que, lògicament, no controla el màxim dirigent de la patronal del futbol espanyol. 

«Amb aquestes dates hi ha temps per anar-se entrenant i no voldríem anar més enllà del mes d’agost per finalitzar els campionats. Tot això, com és lògic, afectarà el calendari de la temporada vinent». Segons Tebas, encara s’està discutint amb dirigents de la UEFA la possibilitat de jugar alhora competicions nacionals i internacionals o bé, el que més li agrada, acabar primer els tornejos domèstics per endinsar-se després amb els partits continentals «fins a finals del mes d’agost».

No a la cancel·lació

«Cancel·lar la temporada és una hipòtesi que no contemplem. La volem acabar. Probablement a porta tancada. I és curiós, per casualitat, que els clubs que volen acabar la temporada aquí siguin els de la part inferior de la Lliga, els que lluiten per no retirar-se. Els puc assegurar que cap campionat important té la intenció de cancel·lar la temporada», ha afegit Tebas.

Notícies relacionades

Segons els seus comptes, l’impacte econòmic si es cancel·len ara tots els campionats seria catastròfic i suposaria unes pèrdues de mil milions d’euros. «Si juguem a porta tancada el mal serà d’uns 350 milions d’euros, però recaptarem els drets de televisió, que si no els respectem caldrà tornar un 18% del ja recaptat». 

També va afirmar que no avancen les converses amb l’AFE, el sindicat de futbolistes, i que, fins ara, vuit clubs, entre Primera i Segona Divisió, han sol·licitat poder fer ertos. Així mateix, ha reconegut que s’hauran de canviar els períodes de fitxatges una vegada es parli amb la UEFA. Aquestes declaracions han sigut recollides per ‘La Gazzetta dello Sport’.