seny anglès

La Premier se suspèn de manera indefinida

Els 20 clubs acorden que la temporada no es podrà completar fins que hi hagi garanties sanitàries i per tant descarten la represa prevista per al maig

zentauroepp52506031 manchester city s gabriel jesus celebrates with manchester c200226225725

zentauroepp52506031 manchester city s gabriel jesus celebrates with manchester c200226225725 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

Seguint els passos de la Lliga espanyola i les recomanacions de la UEFA, la Premier League ha suspès la temporada de manera indefinida fins que «sigui segur i apropiat reprendre-la», en una decisió acordada pels 20 clubs.

La temporada no es posarà en marxa a principis de maig com estava previst i «qualsevol tornada només es farà amb el recolzament del Govern i quan les recomanacions mèdiques així ho permetin», van anunciar en un comunicat.

La resta de competicions de futbol masculí i femení a Anglaterra també han suspès l’activitat sense establir una data de tornada, cosa que significa que tot el futbol anglès està a l’espera de manera indefinida.

La intenció és completar les lligues i copes quan sigui possible: «Hi ha un objectiu compartit perquè tots els partits restants es juguin, mantenint la integritat de la competició». «La data per reprendre l’activitat està en constant revisió a mesura que es desenvolupa l’impacte de la pandèmia de Covid-19 i treballem junts en aquest moment tan difícil», afegeix la lliga.

Klopp i Guardiola, la temporada passada en un City-Liverpool / AP

El Liverpool, gairebé campió

La UEFA va instar aquesta setmana a no cancel·lar les temporades actuals i fins i tot va amenaçar d’expulsar els equips de les competicions europees que ignoressin les seves directrius. L’última jornada de la Premier League va ser el 13 de març, amb el Liverpool líder a 25 punts del Manchester City i a dues victòries del títol de campió de lliga.

A dia d’avui, segons la BBC, la Premier League estudia quatre possibles escenaris: anul·lar la temporada, establir una data límit per completar-la, acabar-la a porta tancada o esperar el que faci falta.

Rebaixa de sous

En la mateixa reunió, els clubs de la Premier League van acordar per unanimitat demanar als jugadors que es retallin un 30% del sou. Ho han justificat per les pèrdues econòmiques provocades per la suspensió de partits i per protegir els llocs de treball de tot el futbol professional. S’espera que la qüestió es concreti aquest dissabte en una assemblea en la qual participaran els sindicats de jugadors, la lliga i els representants dels clubs.

La petició de la rebaixa salarial respon a les crides de diferents parlamentaris anglesos i del mateix secretari de Salut del Regne Unit, Matt Hancock, que va demanar als futbolistes de la Premier League «posar-hi de la seva part».

A més, els equips de la Premier League avançaran 125 milions de lliures a les categories inferiors de l’English Football League (EFL) i de la National League a causa de «les greus dificultats que pateixen els clubs de totes les divisions».

Notícies relacionades

També donaran 20 milions més al Servei Nacional de Salut (NHS, en les sigles en anglès), les comunitats, les famílies i els grups vulnerables durant la pandèmia del coronavirus. «Això inclou una contribució financera directa i fons per permetre que els clubs reenfoquin els seus esforços i desenvolupin importants programes de divulgació per ajudar les comunitats, inclosos els més necessitats.»

Els capitans dels clubs, liderats pel del Liverpool, Jordan Henderson, mantenen converses per crear un fons de solidaritat que ajudi els treballadors de l’NHS en la lluita contra el coronavirus. 

Temes:

Coronavirus