queixa africana

Eto'o i Drogba no volen que l'Àfrica sigui un laboratori per a la vacuna del coronavirus

Els dos exfutbolistes protesten i parlen de racisme

lmendiola44659833 file photo  soccer football   2018 fifa world cup draw   sta180814213737

lmendiola44659833 file photo soccer football 2018 fifa world cup draw sta180814213737 / Sergei Karpukhin

1
Es llegeix en minuts

Les llegendes del futbol africà Samuel Eto’o i Didier Drogba han criticat dos metges francesos que aquesta setmana van proposar la idea que es testi a l’Àfrica una vacuna contra la malaltia Covid-19, que està causant estralls al món. En concret, Eto’o ha titllat els metges d’«assassins».

Per la seva banda, el llegendari ariet ivorià Drogba, que va assolir la fama en el Chelsea, ha remarcat que «és inconcebible» haver de sentir encara declaracions d’aquest tipus. «L’Àfrica no és un laboratori de proves. M’agradaria denunciar vivament aquestes paraules denigrants, falses i, sobretot, profundament racistes», ha dit l’exfutbolista de la Costa d’Ivori.

L’opinió de Demba Ba

L’exinternacional del Senegal Demba Ba també s’ha pronunciat en la mateixa línia: «Benvingut a Occident, on els blancs es creuen tan superiors que el racisme i la debilitat es converteixen en una banalitat», ha dit. Hora d’aixecar-se». Eto’oDrogba i Ba s’han referit als comentaris que van fer en la televisió francesa LCI els doctors Jean-Paul Mira, de l’Hospital Cochin de París, i Camille Locht, de l’Institut Nacional Francès de Sanitat i Investigació Mèdica (Inserm).

«Si puc ser provocatiu, ¿no hauríem d’estar fent aquest estudi a l’Àfrica, on no hi ha mascaretes, ni tractaments ni reanimació? Una mica com es fa en altres llocs per a alguns estudis sobre la sida. En les prostitutes, intentem coses perquè sabem que hi estan molt exposades i que no es protegeixen a si mateixes», va plantejar MiraLocht es va mostrar d’acord amb el seu col·lega i va replicar: «Tens raó, estem pensant en un estudi paral·lel a l’Àfrica per utilitzar aquest mateix enfocament amb placebos».

Notícies relacionades

La propagació del coronavirus s’ha accelerat en les últimes setmanes a l’Àfrica i ja afecta 50 dels 54 països del continent amb més de 7.100 casos i 291 morts, després que Malawi anunciés els seus primers tres contagis a última hora de dijous.