pel coronavirus

Wimbledon serà suspès, segons un vicepresident de la federació alemanya de tennis

Dirk Hordorff ha dit a Sky Sports que els organitzadors anunciaran aquesta setmana la cancel·lació del torneig

marcosl48887165 serbia s novak djokovic returns the ball to germany s philip190701161954

marcosl48887165 serbia s novak djokovic returns the ball to germany s philip190701161954 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
Reuters

Els organitzadors de Wimbledon anunciaran la cancel·lació del Grand Slam aquesta setmana a causa de la pandèmia de coronavirus, segons ha explicat el vicepresident de la Federació Alemanya de Tennis (DTB), Dirk Hordorff, a Sky Sports. Anteriorment, el torneig britànic, que s’havia de disputar del 29 de juny al 12 de juliol del 2020, ja va dir que l’esdeveniment no es disputaria a porta tancada i que l’ajornament era molt complicat.

«Wimbledon ha dit que tindran una reunió de la junta dimecres i prendran la decisió final», ha explicat Hordorff a Sky Sports Germany. I ha afegit: «També estic a l’ATP i a la WTA. Ja s’han pres les decisions necessàries i Wimbledon decidirà cancel·lar aquest dimecres. No hi ha dubte sobre això. És necessari en la situació actual».

«És poc realista imaginar que amb les restriccions de viatge, tinguem un torneig internacional de tennis on viatjarien centenars de milers de persones de tot el món. Això és impensable». L’All England Lawn Tennis and Croquet Club, organitzador de Wimbledon, no ha respost a les preguntes de Reuters.

La possibilitat estudiada també d’aprofitar la finestra de les dates dels Jocs Olímpics de Tòquio (del 24 de juliol al 8 d’agost), no sembla ara possible després de la gairebé segura anul·lació de tota la gira d’herba europea que hauria de començar, just després del 7 de juny, data fins a la qual ha quedat suspesa, de moment, tota l’activitat tennística mundial, segons van acordar l’ATP, WTA i la Federació Internacional de Tennis.

La situació de Roland Garros

En una entrevista a ‘L’Équipe’, Hordorff, tampoc veu clar que Roland Garros es pugui celebrar en les dates anunciades per la Federació Francesa de traslladar-lo del 20 de setembre al 4 d’octubre, una setmana després de l’Obert dels Estats Units.  «S’ha de veure com evoluciona la situació, però no fa gaire bona olor», valora el directiu alemany que critica la decisió del Grand Slam francès.

Notícies relacionades

«Van cometre un gran error amb la decisió que van prendre de manera unilateral. Ningú està en contra Roland Garros, però la seva manera d’actuar no és acceptable. El que va fer Bernard Giudicelli (president de la federació francesa) va ser fastigós. Per al tennis i per a França. Li va entrar pànic perquè l’any que ve hi havia eleccions en la federació. Va fer la seva guerra personal», insisteix Hordoff.

El vicepresident de la federació alemanya de tennis es mostra preocupat per la situació del tennis a escala global. «No sabem si hi haurà més tennis el 2020. Segons la meva opinió, si no poden trobar una vacuna o un medicament, la temporada ha acabat», valora davant de la impossibilitat que els jugadors, tècnics, àrbitres i aficionats puguin moure’s sense passar les quarantenes i les restriccions que imposaran les autoritats dels països davant del Covid-19.