LA CRISI PEL COVID-19

Només el futbol guarda silenci davant de l'erto plantejat pel Barça

Els capitans del bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala entenen i recolzen les mesures econòmiques del club

lmendiola52961795 despedida victor tomas   foto  valenti enrich200329125022

lmendiola52961795 despedida victor tomas foto valenti enrich200329125022 / Valenti Enrich

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Els capitans dels quatre equips professionals del Palau Blaugrana han mostrat públicament el seu recolzament al club en l’aplicació d’un erto (expedient de regulació temporal d’ocupació) per afrontar la crisi econòmica sorgida per la pandèmia del Covid-19. Només els capitans del futbol guarden silenci davant de la petició d’una rebaixa econòmica que rondaria el 70% de la seva nòmina durant el temps que durés l’estat d’alarma. El Barça és el primer club europeu d’altíssim nivell que va anunciar aquesta mesura legal per garantir la seva viabilitat, però després d’ell s’han anat sumant altres clubs com l’Espanyol i l’Atlètic de Marid a la Lliga Santander.

El capità del Barça de bàsquet, Ante Tomic, va ser el primer en recolzar la decisió de la junta («no és un acte heroic renunciar a una part del teu sou si guanyes molt») però ràpidament han seguit aquest camí els portaveus de la resta d’esports professionals de l’entitat, demostrant el seu compromís amb el club. 

«El que faci falta»

«En un moment tan complicat com aquest, en el qual moltíssima gent ho està passant malament de debò, i tenint veritables dificultats per encarar el seu futur a nivell econòmic, crec, a títol personal, que no es pot fer cap altra cosa que recolzar el club i ajudar-lo en el que faci falta», comenta el capità de l’equip d’handbol, Víctor Tomàs, que afegeix que la directiva ha sigut molt clara des del primer moment i els ha explicat la situació i les accions necessàries per tirar endavant.

«Estem passant moments molt durs a nivell social i el que m’importa de veritat és que això s’acabi aviat. La nostra decisió és la menys important però està clar que si podem ajudar el club, l’ajudarem», comenta Sergio Lozano, el gran referent de l’equip de futbol sala.

Actes individuals

En els mateix termes s’expressa el capità de l’equip d’hoquei patins, Aitor Egurrola.  «Des del primer moment que se’ns va comunicar la proposta de reduir el sou, vaig entendre la situació i comparteixo que davant de les necessitats del club, que tant ens ha donat, és el moment de fer un esforç», afirma el veterà porter blaugrana. «No crec que es tracti d’un acte heroic ni digne d’esment, simplement es tracta d’aplicar el sentit comú i d’aportar el meu granet de sorra en una situació complicada per a tota la societat i en la qual està en joc la viabilitat econòmica del club»

Notícies relacionades

Els futbolistes del Barça, fins ara, guarden silenci, més enllà de les accions solidàries a nivell individual. Lionel Messi va ser el primer de la plantilla en fer una aportació econòmica d’un milió d’euros al Clínic, Sergio Busquets i Jordi Alba s’han solidaritzat amb la campanya de recaptació de Creu Roja llançada per Rafa Nadal i Paul Gasol i Gerard Piqué va participar aquest dissabte en l’acte benèfic de LaLiga Santander Fest.

El capità blaugrana va parlar sobre el seu confinament però no va fer cap referència a la rebaixa salarial, com tampoc ho va fer el porter Ter Stegen en una entrevista per videoconferència amb els canals del club.