esportistes a l'atur

Valverde s'entrena tres vegades al dia i anima a quedar-se a casa

El ciclista murcià explica que fa sessions de bicicleta estàtica i gimnàs per intentar no perdre la forma

segea49013222 colmar  france   10 07 2019   spain s alejandro valverde of 200319103801

segea49013222 colmar france 10 07 2019 spain s alejandro valverde of 200319103801 / YOAN VALAT

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Els ciclistes estan confinats a casa seva. No podia ser de cap altra manera en aquest moment tan i tan complicat. I, lògicament, Alejandro Valverde no és l’excepció. L’excampió del món passa aquestes jornades de confinament a casa seva, als afores de Múrcia amb la seva família i amb la prohibició que afecta tots els esportistes professionals. El decret de l’estat d’alarma els prohibeix sortir a rodar amb bicicleta per evitar que es propagui encara més la maleïda pandèmia.

Valverde va ser un dels afectats per la cancel·lació del Tour dels Emriats, la penúltima carrera per etapes que es van celebrar (després va arribar, no sense polèmica, la disputa de la París-Niça) abans que el ciclisme, com la resta d’esports, cancel·lés tota la competició. Als Emirats Àrabs es van detectar inicialment dos casos de coronavirus a auxiliars del conjunt patrocinat precisament per aquell país. El corredor murcià, com la resta de participants, va ser sotmès a anàlisis, que en el seu cas van donar negatiu. Va aconseguir el permís per poder tornar a Espanya i segueix, com la resta, sense saber ni tan sols, com i on es reprendrà la competició. De moment, i oficialment, el ciclisme està en mode clausura fins a finals d’abril.

En un vídeo distribuït pel Movistar, el seu equip, Valverde explica com intenta mantenir l’estat de forma sense moure’s de casa. El veterà corredor, que compleix 40 anys el 25 d’abril, realitza diàriament tres sessions d’entrenament; dos al matí i una a la tarda. La primera l’efectua en dejú, després a mig matí intensifica la preparació, mentre que el pla vespertí es reserva a sessions de gimnàs.

La planificació

Notícies relacionades

«En aquests moments difícils –explica Valverde– intento mantenir el meu entrenament. Primer, en dejú, efectuo una sessió de ‘rodet’ que més tard intensifico amb una altra a base de sèries de força; a la tarda, faig un pla de gimnàs». El ‘rodet’ ciclista és un aparell que converteix la bici en estàtica i que els corredors professionals solen utilitzar com a escalfament i relaxació abans i després de les carreres, i també quan per alguna raó, com passa ara, no poden sortir de casa.

El corredor murcià també ha aprofitat per conscienciar la gent que ara el més important és no moure’s de casa. «Us animo a tots perquè us quedeu a casa. Ànim a tots per tornar amb més força», conclou Valverde, que fins a l’esclat de la pandèmia havia disputat la Challenge de Mallorca, la Volta al País Valencià, la Volta a Múrcia i el Tour dels Emirats. La seva següent cita havia de ser la Volta a Catalunya, a partir del 23 de març i, desgraciadament, no podrà ser.