parades en sec

Rússia també cedeix i suspèn les lligues de futbol, bàsquet i hoquei

La competició es reprendrà a partir del 10 d'abril després de les queixes dels clubs i els consells de les federacions internacionals

Soccer Football - Europa League - Real Sociedad vs Zenit Saint Petersburg - Anoeta Stadium, San Sebastian, Spain - December 7, 2017   Zenit St. Petersburg fans celebrate after the match               REUTERS/Vincent West     TPX IMAGES OF THE DAY

Soccer Football - Europa League - Real Sociedad vs Zenit Saint Petersburg - Anoeta Stadium, San Sebastian, Spain - December 7, 2017 Zenit St. Petersburg fans celebrate after the match REUTERS/Vincent West TPX IMAGES OF THE DAY / VINCENT WEST (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Rússia va suspendre les lligues de futbol, bàsquet i hoquei sobre gel fins al 10 d’abril seguint les recomanacions del Govern i de les federacions internacionals.

La primera a suspendre la competició va ser la Unió de Futbol de Rússia (UFR), que va prendre aquesta decisió després de consultes amb la UEFA, que ha anunciat avui l’ajornament de l’Eurocopa fins al 2021. A causa de «l’amenaça de propagació a Rússia del coronavirus Covid-19», la federació va decidir suspendre totes les competicions sota la seva ègida, incloent-hi les regionals i locals, explica el comunicat.

A més, es va decidir que el futbol es reprendrà el 10 d’abril depenent de l’evolució de la situació epidemiològica al país, on s’han registrat fins ara 114 casos de contagi.

Larkin contra Higgins, en la ‘final four’ de Vitòria / LLUÍS GENÉ (AP)

La suspensió de la lliga era un secret a veus, més encara després de les últimes decisions adoptades per les autoritats per contenir la pandèmia. Dilluns es va saber que el partit entre el CSKA Moscou i el Zenit, que s’havia de disputar el 22 de març, va ser cancel·lat després de la decisió de l’Ajuntament de Moscou de prohibir tots els actes públics a l’aire lliure. Aquest era el partit més important de la 23a jornada de la lliga.

Russos, hongaresos, ucraïnesos i turcs

La lliga russa va ser, juntament amb la ucraïnesa, turca i hongaresa, l’única del continent europeu que va jugar els seus partits el cap de setmana, tot i que fos amb limitació d’aforament.

Al seu torn, el president de la Lliga Unificada VTB, Serguei Kusxenko, va anunciar la suspensió de la lliga de bàsquet, que va continuar disputant-se fins i tot després de l’aturada en l’Eurolliga. «El més important és no perjudicar la salut dels jugadors i els espectadors. Esperem que ben aviat tinguem notícies positives i puguem reprendre el campionat», va dir.

Notícies relacionades

En un primer moment, la decisió de fer continuar la lliga de bàsquet va ser molt criticada per la directiva i els jugadors del CSKA de Moscou.

L’hoquei sobre gel, també

El mateix va passar amb la Lliga Continental d’Hoquei, KJL, en què participen no només clubs russos, sinó de tot Europa de l’Est, Escandinàvia i Àsia Central. El Ministeri d’Esports de Rússia va suspendre dilluns totes les competicions internacionals al seu territori amb l’excepció dels escacs i el seu Torneig de Candidats a Iekaterinburg