decisió obligada

La Volta a Catalunya s'ajorna pel coronavirus

La direcció de la prova es posarà en comunicació amb l'UCI per trobar dates abans que s'acabi l'any

valverde soler volta press

valverde soler volta press / Jon Herranz Gerard Peris

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

La Volta a Catalunya, que començava el 23 de març a Calella, s’ha ajornat aquest dijous a causa de la crisi del coronavirus, que està deixant fora de combat tot l’esport mundial. L’organització de la carrera es posarà en contacte amb l’UCI (Unió Ciclista Internacional) per poder trobar una data disponible, si és possible, abans que s’acabi aquest 2020 tràgic en cancel·lacions esportives.

Dimecres la Volta ja va cancel·lar l’acte que se celebrava aquest dijous a Barcelona i en què es presentava el documental d’una hora elaborat al llarg d’aquest últim any, en què es recordaven les 100 edicions de la carrera. La Volta confiava que pogués dur-se a terme seguint l’exemple de França, país les autoritats del qual han permès la disputa de la París-Niça, que s’acaba aquest diumenge, tot i que amb restricció de públic.

No obstant, a causa de la constant cancel·lació de proves i el tancament obligat en totes les disciplines esportives a la ronda catalana no li ha quedat cap més remei que abaixar la persiana, almenys de moment, amb l’esperança de trobar dates, presumiblement a la tardor.

Més ajornaments

Notícies relacionades

El ciclisme, com la resta d’esports, està en situació d’impacte perquè ja s’han cancel·lat aquesta setmana curses tan importants com la Tirrè-Adriàtic i la Milà-Sanremo. Fins i tot, el Giro, programat per al maig, està en suspens en aquests moments i a l’espera del que sembla gairebé un miracle, que no és res més que Itàlia controli el brot de coronavirus.

També aquest dijous, les autoritats belgues han parat el ciclisme i han cancel·lat totes les carreres fins a finals de mes. Ara per ara, es manté el Tour de Flandes, tot i que sí que s’ha anul·lat la prova cicloturista vinculada a la clàssica flamenca. A més, els sindicats de ciclistes han sol·licitat que el ciclisme es pari, fins i tot la disputa de la París-Niça, liderada després de cinc etapes pel corredor alemany Maximilian Schachmann. La cinquena etapa va ser guanyada a l’esprint pel corredor italià Niccoló Bonifazio, davant d’Iván García Cortina.