alerta sanitària

El coronavirus obliga la Lliga italiana a jugar a porta tancada fins al 3 d'abril

Els duels de copa Juventus-Milan i Nàpols-Inter han quedat ajornats fins a l'últim cap de setmana de març

marcosl50845534 juventus  cristiano ronaldo and paulo dybala during the ital191111082701

marcosl50845534 juventus cristiano ronaldo and paulo dybala during the ital191111082701 / Alessandro Di Marco

1
Es llegeix en minuts

El Govern italià va aprovar aquest dimecres un decret en el qual, pel que es refereix a l’esport, s’ordena que totes les competicions s’hauran de disputar a porta tancada fins al 3 d’abril del 2020, en l’àmbit d’unes mesures de seguretat pel brot del coronavirus, que ja ha causat 107 morts i més de 2.700 afectats al país.

Awuesta mesura permetrà continuar amb la celebració de la Sèrie A de futbol, tot i que sense possibilitat de congregar espectadors als estadis, després que quatre partits de la 25a jornada i sis de la 26a fossin ajornats a causa de l’alerta pel coronavirus.

El brot d’aquesta malaltia ja ha causat 107 morts al país i més de 2.000 contagiats, fet que va convèncer el Govern a aprovar el tancament des de demà i fins a mitjan març de totes les escoles i universitats com a mesura de precaució.

Juventus-Milan, Nàpols-Inter

La Lliga de la Sèrie A, que va convocar aquest dimecres un consell extraordinari per decidir com recuperar els partits ajornats en les últimes setmanes, informarà en les pròximes hores del nou calendari oficial.

Notícies relacionades

El clàssic entre la Juventus de Torí i l’Inter de Milà, primer contra tercer, s’hauria de disputar diumenge que ve després de ser ajornat l’últim cap de setmana a causa de l’alerta pel coronavirus, avancen els mitjans italians.

La Lliga de la Sèrie A també haurà de decidir quan es disputaran les dues semifinals de tornada de la Copa Itàlia, Juventus-Milan i Nàpols-Inter, que s’havien de jugar aquest dimecres i aquest dijous a Torí i a Nàpols, respectivament.