Espanya obre davant de Romania (71-84) la via cap a l'europeu del 21

zentauroepp52386982 deportes baloncesto200220204428

zentauroepp52386982 deportes baloncesto200220204428 / ALEX NICODIM

2
Efe

La selecció espanyola es va anotar la victòria davant de Romania per 71-84, en el primer partit del grup A del preeuropeu 2021, gràcies a l’excel·lent treball, en defensa i en atac, de Sebas Saiz que va desbrossar el camí amb els seus punts, rebots i domini dels dos taulers.

Els triples van regnar en els primers compassos del partit i Espanya de la mà de Dani Díez en la línia de 6,75 metres i de Sebas Saiz amb el seu domini sota els taulers, va encarrilar el marcador en el minut 7, 9-18.

A Romania tot el perill va arribar de la mà dels ‘espanyols’ Emanuel Cate (UCAM Múrcia) i Alex Olah (Breogán), tot i que va ser l’entrada de Tudor Gheorghe la que va determinar que els locals tanquessin el primer quart enganxats al marcador, 18-21.

Aplom per a l’últim quart

Les rotacions del seleccionador Sergio Scariolo i la falta de conjunció es van notar en l’equip espanyol, però la tornada de Saiz, al segon quart, i l’entrada al partit del debutant Ferrán Bassas van donar l’aplom necessari per anar decantant el marcador.

Els espanyols van estrènyer una mica de defensa i Romania es va quedar amb poques opcions d’anotació, mentre que Saiz, Dario Brizuela i Bassas van mantenir el to en atac per tancar la primera meitat en franquícia, 34-44.

Carlos Alocén va capitanejar el joc nacional en la continuació per augmentar el domini en el joc i al marcador, 36-52 (min. 23.15). La qualitat del bàsquet de la classe mitjana de la Lliga espanyola va demostrar la seva superioritat sobre el bàsquet romanès i així que van passar els minuts, les diferències es van anar engrandint, 41-57 (m. 25.30), tant al marcador com en les sensacions.

El nacionalitzat Kristopher Richard va impulsar amb els seus punts la reacció romanesa, però l’encert de Brizuela va permetre a l’equip espanyol guanyar el quart, 19-20, i encarar l’últim període amb certes garanties, 53-64.

El bon treball de Cate va ser l’agafament de Romania per intentar un últim assalt a la victòria, però la selecció va saber treballar en defensa i continuar anotant punts, amb un gran Díez, per amarrar la primera victòria al camí cap a l’Europeu del 2021.

Diumenge, a Saragossa i davant de Polònia, arribarà el segon partit d’aquesta primera finestra, però de moment Sebas Saiz ja ha desbrossat el camí liderant la primera victòria per 71-84.

Fitxa del partit

71 – Romania (18+16+19 +18): Cate (19), Diculescu (8), Popa (3), Tohatan (3) i Virna (3) –cinc inicial–, Dragoste, Gheorghe (9), Maciuca, Olah (5), Paliciuc (7), Richard (14) i Uta.