exesportista amb problemes

L'exciclista Juanmi Mercado, investigat per diversos robatoris a Granada

Guanyador de dues etapes del Tour i una de la Vuelta, l'excorredor podria haver format part d'una banda que ha protagonitzat fins a 16 robatoris en localitats granadines

zentauroepp52361735 juanmi mercado200219111059

zentauroepp52361735 juanmi mercado200219111059 / STEFANO RELLANDINI

2
Es llegeix en minuts

L’exciclista professional Juanmi Mercado, guanyador al seu dia de dues etapes del Tour i una de la Vuelta, està sent investigat per la Guàrdia Civil com a sospitós d’haver participat en una onada de robatoris que han fuetejat aquestes últimes setmanes diferents localitats de la província de Granada, segons informen aquest dimecres diferents mitjans locals.

Mercado és natural de la localitat granadina d’Armilla, on va néixer el 1978, i des que es va retirar de l’esport professional el 2007 la seva vida al marge de l’esport s’ha convertit en un remolí. Segons informen els diaris ‘Granada Hoy’ i ‘Ideal’, Mercado està sent investigat per la Guàrdia Civil en el marc de la denominada operació Zaletasuna, en la qual s’ha desmantellat una banda que atemoria a l’àrea metropolitana de Granada amb diferents robatoris.

Entre el desembre i el febrer

Segons aquestes informacions, almenys 16 robatoris s’havien comès entre el desembre i febrer amb un botí superior als 120.000 euros on figuren vehicles sostrets, electrodomèstics, material esportiu com bicicletes i complements, instruments musicals, articles electrònics i informàtics, joies i mobiliari. Ara per ara, hi ha tres persones detingudes –dos homes i una dona d’entre 23 i 33 anys, amb antecedents policials– i una de quarta, precisament Juanmi Mercado,  és la que està sent investigada per haver participat en algun d’aquests robatoris. 

Notícies relacionades

En concret, es creu que Mercado era una de les quatre persones que a finals de gener van perpetrar un robatori en una botiga de bicis d’Armilla, un establiment que en tot just un mes havia patit dos assalts amb pèrdues superiors als 68.000 euros pels objectes robats, entre bicicletes, ulleres i aparells de geolocalització, segons van informar des del mateix establiment. En l’últim robatori, quatre encaputxats, un d’ells presumptament era l’exciclista professional, van forçar una porta per entrar a la botiga, allà van realitzar provisió de diversos objectes valorats en 30.000 euros. El curiós és que els lladres, abillats amb guants per no deixar empremtes, van fer un butró per passar a l’edifici del costat, un local d’una església evangelista ubicada a pocs metres en la qual també van robar l’1 de desembre del 2019 i es va emportar material informàtic i de so.

El palmarès

Mercado, que té 41 anys, va ser en la seva etapa professional un magnífic escalador que sabia participar en fugues amb què va aconseguir interessants victòries com dues etapes en el Tour, els anys 2004 i 2006. Va començar la seva etapa professional en el conjunt del Banesto. El 2001, va acabar cinquè a la Vuelta i va guanyar una etapa. Així mateix també es va imposar en la desapareguda Setmana Catalana (2001), va guanyar una etapa del Dauphiné, el 2003, i la Vuelta a Astúries del 2005. Va córrer també als equips del Vitalicio Seguros, Quick Step i Agritubel, i fins i tot va arribar a liderar la classificació de la muntanya en el Tour.