A Berlín

Premis Laureus 2020: nominats i esportistes paralímpics més destacats

Daniel Bas, nedador paralímpic, i el surfista Kelly Slatar són els atletes que més han pujat a recollir el premi

zentauroepp47014730 laureus world sports awards   salle des etoiles  monaco   fe190218190823

zentauroepp47014730 laureus world sports awards salle des etoiles monaco fe190218190823 / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts

Tornen els Premis Laureus després de 19 edicions, i no per això deixen de sorprendre i emocionar l’audiència. Els guardons considerats com els Oscars de l’esport s’entreguen als millors esportistes del món pels seus grans mèrits aconseguits al llarg de l’any, i  els Laureus, concretament, tenen una gran càrrega emocional, ja que cadascun dels guanyadors té una història diferent

Els esportistes que aspiren als esmentats premis són un reflex per a totes les persones que s’han d’enfrontar als problemes socials que hi ha actualment. Daniel Bias, nedador paralímpic brasiler, i el surfista Kelly Slater, són els atletes que més vegades han pujat a recollir el premi. 

Ells han aixecat el guardó al Millor Esportista de l’Any amb una Discapacitat i al Millor Esportista d’Acció de l’Any. El primer és un premi que honora els èxits dels atletes del món que tenen alguna discapacitat i, el segon, reconeix els dels atletes que es dediquen als esports d’acció. 

Exemples de superació

El primer premi que es va entregar a un atleta amb discapacitat va ser per a Louise Sauvage l’any 2000, pilot de cadira de rodes paralímpica que va ser la més reconeguda a tot Austràlia.

Per al Premi d’aquest any, els nominats són Diede de Groot (tennis en cadira de rodes - Països Baixos); Omara Durand (velocista amb discapacitat visual - Cuba); Oksana Masters (remera i esquiadora - Ucraïna); Alice Tai (nedadora amb problemes de potència muscular - Regne Unit); Jetze Plat (paraciclista - Països Baixos) i Manuela Schar (corredora en cadira de rodes - Suïssa).

Notícies relacionades

Kelly Slater, considerat com el millor surfista, és el més destacat en el premi al millor esportista d’acció. L’onze vegades guanyador del campionat del món és un gran exemple de superació i honor per ser el més jove (20 anys) i el més veterà (39) a aconseguir un Campionat Mundial de surf

La llista de nominats per a la gala del 20a Aniversari d’aquest Premi a Berlín són: Nyjah Huston (‘skateboarding’ - EUA). Italo Ferreira (surf - Brasil). Mark McMorris (‘snowboard’ - Canadà). Chloe Kim (‘snowboard’ - EUA). Rayssa Leal (monopatí - Brasil) i Carissa Moore (surf – EUA).

Temes:

Berlín