Objectiu en marxa

Un egipci de 75 anys vol ser el futbolista més vell del planeta

Ezzeldin Bahader ha fitxat per un club de la Tercera Divisió del seu país i espera complir el repte al març

Ezzeldin Bahader, a 75-year-old Egyptian football player, trains at a gym in Cairo, Egypt January 28, 2020. Picture taken January 28, 2020. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Ezzeldin Bahader, a 75-year-old Egyptian football player, trains at a gym in Cairo, Egypt January 28, 2020. Picture taken January 28, 2020. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh / AMR ABDALLAH DALSH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La idea de jugar a futbol com a professional havia sigut un somni llunyà per a Ezzeldin Bahader durant dècades, fins que, als 75 anys, es va inscriure a l’Associació Egípcia de Futbol com el seu jugador de més edat fins al moment. Bahader, pare de quatre fills i avi de sis, va començar a jugar a futbol als carrers d’El Caire a l’edat de 6 anys.

Com a adult va ser consumit per la feina. Va ser consultor d’enginyeria civil i després expert en cultiu de terres, per no parlar dels anys de fumador. Tot i que va continuar jugant com a aficionat, va abandonar aviat el somni de convertir-se en un davanter professional. Durant 15 anys va viure a Kuwait, i ara ho fa a la ciutat de Rehab, una comunitat tancada a El Cairo.

Entrenador personal

Notícies relacionades

Però gairebé set dècades després de trepitjar la seva primera pilota de futbol, Bahader va reviure el somni i va començar a sol·licitar la inscripció a diversos clubs. Finalment va ser acceptat el 6 d’octubre per un club que juga a la Tercera Divisió d’Egipte. Ara està entrenant en aquest equip, mentre reforça la preparació a casa amb un entrenador personal, per recuperar el seu estat físic.

Per ser reconegut com el futbolista professional més antic del món, Bahader necessita jugar dos partits de 90 minuts, una tasca per a la qual està entrenant i espera complir al març. Un representant de Guinness World Records assistirà al segon partit per avaluar el seu reclam, segons ha explicat Bahader a Reuters. Tot i que l’edat de Bahader semblava un desafiament al principi, el seu entrenador personal, Mahmoud Refaat, ha dit que la seva motivació l’empeny a complir el repte. El rècord mundial Guinness com el futbolista professional més vell del planeta el té actualment l’israelià Isaak Hayik, des de l’abril del 2019 amb 73 anys.

Temes:

Egipte Futbol