L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Raúl de Tomás: «Soc una persona molt guanyadora, sempre he volgut ser un líder»

El golejador periquito es mostra orgullós d'entrar en la història del club al marcar en els seus quatre primers partits

«La situació no és bona, però això només es tira endavant si hi dones normalitat. Amb nervis no hi guanyes res», diu

rdt-2

rdt-2

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El 9 de gener va arribar com una alenada d’aire fresc i la idea de convertir-se en el referent ofensiu d’un equip enfonsat i sense pólvora. Va ser el primer dels quatre fitxatges de Chen Yansheng, que va pagar 20 milions al Benfica per tenir un ariet de garanties mig any després de la sortida del Panda Iglesias al Betis.

En tot just un mes, Raúl de Tomás ja ha fet història amb l’Espanyol. A Granada es va convertir en el primer jugador periquito a marcar en els seus quatre primers partits, però el veritable objectiu segueix encara lluny. L’Espanyol és últim i la permanència passa aquest diumenge per Cornellà en un duel transcendental davant el Mallorca. RDT no se’l perdrà.

«No és un pes»

«Com vaig dir el primer dia que vaig arribar assumeixo qualsevol responsabilitat que se’m carregui. Em sento una persona molt guanyadora, sempre he volgut ser un líder. És un orgull que en un club tan prestigiós com l’Espanyol la gent confiï tant en mi. No és un pes. Al revés, és una responsabilitat bona que assumeixo amb la millor energia que tinc dins», va reflexionar aquest divendres el golejador periquito.

Des de la seva estrena en la Copa a Sant Sebastián de los Reyes, RDT no ha faltat a la seva cinta amb el gol en cap partit. Va marcar també a Vila-real (1-2), contra l’Athletic (1-1) i el Granada (2-1), i va superar quatre exgolejadors blanc-i-blaus que van sucar en les seves tres primeres cites.

L’últim ho va aconseguir el 1953. Ara arriba el cinquè repte del punta format al Madrid. Potser el més important. «És un orgull poder entrar en la història d’aquest grandíssim club, però, més enllà del tema individual, l’important és l’objectiu col·lectiu de la salvació», va apuntar RDT.

Un pas endavant

De Tomás és conscient de la importància del pròxim envit. Després d’encadenar quatre empats i set derrotes en 11 partits a casa, el primer triomf a Cornellà no pot esperar més. «Hem de fer un pas al davant i retornar la confiança que l’afició posa en nosaltres. És increïble el que estan fent»

Els preparatius de la setmana apunten a un partit il·lusionant. Les 12.099 entrades posades a la venda dimarts en una altra atractiva promoció es van esgotar per la via ràpida i el club espera la millor entrada de la temporada davant del conjunt balear, superant les 33.562 persones que van acudir al derbi contra el Barça. En l’últim duel contra l’Athletic en van ser 27.542. Tampoc hi faltarà un mosaic blanc-i-blau de benvinguda per a tots els jugadors.

Tranquil·litat i encert

Notícies relacionades

«Sabem que és una final, però no només aquest cap de setmana, ho seran tots els partits. Aquests partits no es guanyen del minut 1 al 10 ni del 80 al 90. Cal sortir amb ganes, però l’important és fer el que hem treballat durant la setmana», va avisar el davanter blanc-i-blau, que no és partidari de portar-ho tot al terreny emocional.

«La situació no és bona, però aquestes coses només es tiren endavant si els dones normalitat. Si hi afegeixes un extra de nervis no hi guanyes res. Amb tranquil·litat i encert sortirà tot bé», va vaticinar De Tomás, l’home que ha d’il·luminar el camí de l’Espanyol cap a la permanència. Els seus gols són el millor remei per no acabar a Segona.

Temes:

Espanyol