INCIDENTS A L'EUROPA LEAGUE

El Lazio s'enfronta als seus ultres feixistes: els reclama una indemnització

El president del club envia una carta a alguns seguidors informant-los que han sigut identificats per les càmeres fent la salutació de Mussolini

Soccer Football - Serie A - Lazio v Sampdoria - Stadio Olimpico, Rome, Italy - January 18, 2020  Lazio fans before the match   REUTERS/Alberto Lingria

Soccer Football - Serie A - Lazio v Sampdoria - Stadio Olimpico, Rome, Italy - January 18, 2020 Lazio fans before the match REUTERS/Alberto Lingria / ALBERTO LINGRIA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Lazio va demanar aquest dilluns una indemnització econòmica als seus aficionats que han sigut identificats com a responsables d’unes salutacions feixistes en el partit de la Lliga Europa del 3 d’octubre contra el Rennes, el gest dels quals va provocar un perjudici al club d’uns 50.000 euros.

El president del Lazio, Claudio Lotito, va firmar una carta que ha sigut enviada a diversos seguidors asseguts al gol nord de l’Estadi Olímpic el dia del Lazio-Rennes, en què els informa que han sigut identificats a través de les càmeres de seguretat ubicades al coliseu de la capital.

Les salutacions feixistes realitzades per aquests seguidors van provocar una sanció al Lazio per «responsabilitat objectiva», amb una multa de 20.000 euros i el tancament del gol nord en el partit europeu següent, disputat el 24 d’octubre contra el Celtic. «Pels vídeos dels organismes de la UEFA i les investigacions de la Policia s’ha aclarit que vostè ha sigut responsable dels gestos sancionats, pels quals s’ha obert un procediment a la Fiscalia de Roma», es llegeix a la carta enviada pel Lazio, difosa per diversos mitjans esportius i generalistes italians, tot i que no publicada oficialment pel club.

«El perjudici causat al club és responsabilitat dels aficionats identificats. Per això l’animem a posar-se en contacte amb el nostre club per acordar, si ho desitja, una modalitat d’indemnització, ja que, en cas de no fer-ho, el club tutelarà legalment els seus drets no respectats», afegeix. El Lazio va informar, a més, els seguidors responsables que l’accés a l’Olímpic els serà prohibit en els pròxims tres partits de la Sèrie A i que poden presentar un recurs en els pròxims deu dies. 

Un club amb arrels feixistes 

Notícies relacionades

El club de l’Olímpic està lligat des de la seva fundació amb l’extrema dreta italianaLuigi Bigiarelli, el seu fundador, va veure en el futbol la possibilitat de propagar i expandir aquesta ideologia política. L’exfutbolista Paolo Di Canio és un dels rostres més coneguts per haver fet pública sense embuts la seva doctrina política. Di Canio celebrava els triomfs i els gols amb la salutació feixista

En el partit que es disputava contra el Celtic de Glasgow, un futbolista d’aquest equip es va enfrontar als seguidors feixistes del Lazio imitant la posició en què va quedar penjat Benito Mussolini per silenciar els insults dels seguidors del conjunt italià. El gest de resposta, executat al mateix Estadi Olímpic de Roma, va ser repetit a la grada per un grup de seguidors escocesos.