COPA DEL MÓN DE 'SNOWBOARD'

Castellet guanya en el 'halfpipe' de Laax i reforça la segona plaça en la Copa del Món

La sabadellenca suma la segona victòria de la temporada i pressiona la líder, la xinesa Jiayu Liu

lmendiola51798893 laax  switzerland schweiz suisse   18 01 2020   queralt cast200118211747

lmendiola51798893 laax switzerland schweiz suisse 18 01 2020 queralt cast200118211747 / GIAN EHRENZELLER

1
Es llegeix en minuts

 Queralt Castellet va guanyar aquest dissabte la prova de la Copa del Món de Halfpipe de ‘snowboard’ (surf de neu) disputada a l’estació suïssa de Laax, on en va tenir prou amb els 90 punts que va aconseguir en la primera ronda per aconseguir la seva segona victòria de la temporada i reforçar la segona plaça en el torneig, que continua liderant la xinesa Jiayu Liu.

Castellet, nascuda fa 30 anys a Sabadell i quatre vegades olímpica, va superar les xineses Xuetong Cai –or en els Mundials de Sierra Nevada 2017 (Granada)– i l’esmentada Liu, que van elevar la seva valoració a 87.25 i 85.75 punts, respectivament, en la segona ronda, però es van haver de conformar amb escortar al podi la ‘rider’ barcelonina.

Queralt s’havia plantejat, junt amb el seu entrenador, l’australià Benjamin Bright no participar en la competició mundialista per falta de fons, perquè «en aquell moment» no s’ho podia «permetre»; tot i que finalment va arribar a un acord amb la federació que presideix el català José María Peus i aquest dissabte va confirmar que la decisió ha sigut bona, ja que lluitarà pel triomf final en el certamen que va acabar segona la temporada passada.

Brillant estrena a Colorado

La ‘rider’ espanyola havia guanyat la prova inaugural, disputada el 14 de desembre a l’estació nord-americana de Copper Mountain (Colorado), però no es va poder classificar per a la final –va ser onzena– en Secret Garden (Xina), una setmana més tard.

Notícies relacionades

Aquest dissabte, Queralt va firmar el seu segon triomf del curs en una prova en què les japoneses Ruki Tomita Haruna Matsumoto van ser quarta i sisena, i la xinesa Leng Qiu, cinquena.

Jiayu Liu –segona a Copper Mountain i guanyadora a Secret Garden– continua liderant, després del seu tercer lloc d’aquest dissabte, la Copa del Món, amb 2.400 punts, 160 més que Castellet. La següent prova de la Copa del Món es disputarà a Mammoth Mountain (Estats Units) l’últim cap de setmana d’aquest mes.

Temes:

Esquí