OBERTURA JUDICI

Rubiales s'asseurà al banc per un possible delicte de lesions

L'arquitecta que va reformar casa seva va denunciar que la va agafar, la va sacsejar i la va empènyer en una discussió a la plaça de l'Ajuntament de València

El president de la Federació ja va guanyar un judici en el qual l'acusava de deure-li més de 100.000 euros i voler pagar-li amb fons d'AFE

marcosl50982062 spanish royal football federation  rfef  president luis rubi191119183159

marcosl50982062 spanish royal football federation rfef president luis rubi191119183159 / OSCAR DEL POZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Luis Rubiales s’haurà d’asseure al banc dels acusats. El titular del Jutjat d’Instrucció 1 de València ha decretat l’obertura de judici oral contra el president de la Federació Espanyola de Futbol per un possible delicte de lesions a l’arquitecta que va reformar la seva vivenda a la capital valenciana i amb la qual manté una guerra de denúncies creuades de la qual fins ara ha sortit airós.

El jutge ha complert la petició del Ministeri Fiscal, que dona credibilitat a la versió de Jasmina Eid-Maccheh i que demana una multa de 2.400 euros per a Rubiales així com el pagament de 21.000 en indemnitzacions. En la seva interlocutòria, reclama al president federatiu el dipòsit d’aquesta segona quantitat per garantir el pagament si hi hagués condemna.

Segons Eid-Maccheh, tots dos es van trobar a la plaça de l’Ajuntament de València el juliol del 2017 i quan ella li va reclamar el pagament d’uns 120.000 de les obres de la reforma de casa seva, després d’una breu discussió Rubiales la va agafar, la va sacsejar i la va empènyer violentament.

Aquest suposat deute, i l’acusació que el llavors president de l’Associació de Futbolistes Espanyols hauria tractat de pagar la reforma amb fons de l’AFE, ja va ser objecte d’un judici fa uns mesos i la sentència va establir que Rubiales va abonar les obres amb els seus propis diners i només li va imposar el pagament de 1.500 euros com a ajust.

Però també Rubiales ha denunciat l’arquitecta, que se sàpiga en almenys dos processos. En un, que també acabarà en judici, per assetjament, amenaces i coaccions que s’haurien produït una vegada finalitzades les obres a la vivenda del que va ser jugador del Llevant.

Notícies relacionades

En l’altra denúncia, Rubiales acusa l’arquitecta i una segona persona d’haver falsificat un document, incloent-hi la seva pròpia firma, per a aquest primer procés en el qual Eid-Maccheh afirmava que Rubiales li va dir que només cobraria els diners que suposadament li devia si l’incloïa dins dels seus honoraris per dissenyar la Casa del Futbolista que impulsava l’AFE.

El sindicat de futbolistes va negar al seu dia haver adjudicat el projecte d’aquestes obres «a cap arquitecte/a» i va explicar que va contractar un despatx per a un estudi preliminar del projecte i que «com que no va ser executat en els termes convinguts, va interposar una demanda judicial de resolució de contracte i reclamació íntegra de l’esmentada quantitat».

Temes:

Luis Rubiales