ESPRINT FINAL DEL DAKAR

Alonso dona quatre voltes de campana amb el seu Toyota

El bicampió de F-1, que segueix en ruta amb danys, va tenir un accident en l'inici de la primera etapa marató amb què conclou el ral·li a l'Aràbia

Sainz (Mini), per la seva part, no només està defensant amb força el seu lideratge sinó que està augmentant avui el seu avantatge sobre Al-Attiyah i Peterhansel

dakar-alonso / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

La primera duna d’un dels últims dies del Dakar-2020. Era el primer quilòmetre dels gairebé 1.000 de les dues etapes marató assenyalades perquè Fernando Alonso (Toyota Hilux) vencés en una de les dues etapes marató i l’asturià i  Marc Coma van sortir a degolla i es van trobar que aquesta primer duna tot just tenia sorra a sotavent. El Toyota va saltar al buit i va donar quatre voltes de campana. Alonso i Coma no van patir danys, però el Toyota va punxar dues rodes, amb alguns desperfectes més en les suspensions i el parabrisa.

Notícies relacionades

Després de diversos minuts per retirar la lluna davantera feta malbé i després de canviar les rodes punxades, van reprendre la marxa amb algun dels braços de suspensió doblegats. Alonso i Coma segueixen endavant amb un cotxe fet malbé i sense vidre davanter, pel qual s’han posat les ulleres de màscara i s’estan empassant pols de valent.

Sainz, més líder

El reglament és molt clar i adverteix que al tractar-se d’una etapa marató, els competidors només poden rebre ajuda d’altres vehicles en carreres i està prohibit qualsevol feina dels vehicles d’assistència. En el primer punt de referència del dia (quilòmetre 87) s’havien deixat poc més d’una hora davant de Carlos Sainz (Mini), el líder indiscutible de la jornada. Sainz, que està avantatjant en més de 15 minuts als seus dos grans rivals en la general, Nasser al-Attiyah Stéphane Peterhansel.