Reforç blanc-i-blau

L'Espanyol fa oficial el fitxatge de Raúl de Tomás

El davanter, procedent del Benfica, es converteix en el fitxatge més car de la història del club blanc-i-blau

tomas-espanyol

tomas-espanyol

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El primer cop de l’Espanyol en el mercat d’hivern ja s’ha produït. I no ha sigut un fitxatge gris o mediocre. L’equip periquito tenia una carència evident i no ha escatimat per cobrir-la. Raúl de Tomás, el davanter format al planter del Madrid que jugava al Benfica, és el nou ariet de l’equip català. El club blanc-i-blau en va oficialitzar la contractació aquest divendres. El jugador es compromet fins al 2016.

 El descens amenaça i Chen Yansheng ha deixat anar la pasta. El dirigent xinès pagarà 20 milions d’euros al club lisboeta més 2,5 en variables: un milió si l’Espanyol se salva, un altre si RDT (això és el que posarà a la seva samarreta) juga 10 partits i 500.000 euros si marca almenys cinc gols. Abelardo ja té el seu primer regal: un nou de garanties

Aposta fiable

No es pot dir que l’operació sigui econòmica per a l’Espanyol, però les dramàtiques circumstàncies que afecten l’equip obliguen a no titubejar. De Tomás, de 25 anys, és un davanter solvent, capaç de fabricar-se els seus gols i eficaç amb totes dues cames. No és només un rematador a l’ús, sinó un punta més complet. És cert que les seves xifres al Benfica (3 gols en 17 partits) no són il·lusionants, però ja va mostrar la seva categoria en equips anteriors. És una aposta fiable.

 

 

Els problemes ofensius de l’Espanyol són evidents. És el menys golejador de la Lliga (14 gols), darrere del Celta i el Leganés (tots dos amb 16), i els seus màxims artillers són un central (Bernardo), un pivot (Marc Roca), un interior (Darder) i Wu Lei, l’únic davanter, tots quatre amb només dos gols. Ariets com ara Ferreyra Calleri sumen un punt cadascun, mentre que altres puntes com ara Campuzano Vargas, que va costar 10,5 milions, no han marcat. 

Buit cobert

La marxa de Borja Iglesias al Betis per 28 milions va deixar un buit que no s’ha cobert de veritat fins ara. La venda del gallec va ser la més alta de la història del club blanc-i-blau i RDT es converteix en la compra més elevada, superant ‘el Monito’ Vargas. L’Espanyol compra el 100% dels drets del jugador, però el Benfica es reserva un 20% d’una possible plusvàlua en el cas de venda. 

De Tomás, de mare dominicana i pare espanyol, va començar a jugar a Parla, al sud de Madrid, amb 5 anys. El club ‘merengue’ el va fitxar amb 7 per al seu aleví i allà es va formar durant 14 temporades. Després va jugar cedit al Còrdova, el Valladolid i el Rayo abans de marxar al Benfica el juliol passat per 20 milions, just la quantitat que pagarà l’Espanyol. 

Un extrem i un central

Notícies relacionades

Tot i que també s’havia parlat de l’interès del Sevilla per RDT, el club català va apostar molt fort pel punta, començant per Rufete, el director de futbol professional. De Tomás desitjava marxar de Portugal i a la seva nova destinació trobarà el protagonisme que li faltava a Lisboa. 

En els últims dies s’havia parlat d’altres possibles fitxatges com l’inabastable Hulk (Xangai SIPG), Gallego i Ángel (Getafe) o Smolov (Lokomotiv), però De Tomás era la prioritat. La seva arribada suposarà la marxa de Ferreyra, que ja va quedar fora de la llista del derbi. Un extrem i un central són els següents objectius de l’àrea esportiva. 

Temes:

Espanyol