ELS PREPARATIUS DEL DERBI

Abelardo: «A tots els periquitos ens agrada guanyar el Barça»

El tècnic de l'Espanyol assegura que un triomf en el derbi seria «una injecció de moral increïble»

rpaniagua51566793 cornella el prat   03 01 2020   deportes  los entrenadores d200103142206

rpaniagua51566793 cornella el prat 03 01 2020 deportes los entrenadores d200103142206 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ho va deixar ben clar en la seva presentació de dilluns i aquest divendres, hores abans d’enfrontar-se amb el BarçaAbelardo Fernández va tornar a llançar un missatge d’optimisme i contundència. L’Espanyol és cuer, està fent una Lliga de pena i està a cinc punts de la salvació, però no està mort. Ni tan sols el pròxim duel davant de l’equip blaugrana, el líder, atemoreix el Pitu, que s’estrena a la banqueta blanc-i-blava davant del seu exequip amb la màxima il·lusió. Només amb aquesta convicció es pot acceptar un repte majúscul: evitar el primer descens de l’Espanyol a Segona en 26 anys.

«A tots els periquitos ens agrada guanyar el Barça, l’afició ha de començar a veure un equip amb unes senyes d’identitat, intens, vertical, que no doni una pilota per perduda. Els hem d’enganxar nosaltres i remar tots alhora», va proclamar el tècnic minuts abans de fer-se la foto amb Ernesto Valverde a l’RCDE Stadium.

«Seria impressionant»

Aquest ‘ens’, en primer persona, va tornar a ratificar l’evident compromís d’Abelardo amb el seu nou club.  «Ho veig amb naturalitat. No puc renegar del meu passat, em vaig sentir orgullós de jugar al Barça vuit anys i ara em sento tant o més orgullós d’entrenar l’Espanyol. Soc el primer periquito i m’emportaria una alegria tremenda si derrotés el Barça. Seria impressionant, una injecció de moral increïble», va remarcar el tècnic asturià.

Abelardo i Valverde passegen, aquest divendres, pel RCDE Stadium / JORDI COTRINA

El derbi posa colofó a la primera setmana del Pitu a la casa blanc-i-blava. Durant aquests dies ha treballat especialment l’aspecte psicològic, amb reunions personalitzades amb els jugadors. «He vist el grup molt bé, amb ganes de revertir la situació. La setmana ha anat fantàstica, estic convençut que farem un bon partit».

Oblidar el passat

En un discurs convincent i sense fissures, Abelardo va apel·lar al foc nou i oblidar els mals. «No s’ha de tenir nervis ni tensió. No podem pensar en el passat, comencem una nova Lliga. El jugador ha de deixar-se anar i fer el que millor sap fer. Així milloraran segur».

Acostumat a utilitzar un 4-4-2, el tècnic no va voler revelar si mantindrà ara aquesta fórmula, molt diferent al 3-4-2-1 que feia servir Machín. «La meva manera de jugar no s’assembla a la del Pablo o Gallego. No és que sigui millor, és simplement diferent», va assegurar sense arronsar-se per debutar davant del Barça.

«No renunciem a res»

Notícies relacionades

«És el rival que ens toca i ja està, el meu primer adversari. És igual que vagi primer, és un partit de futbol, onze contra onze. Intentarem posar-los les coses difícils. Si fem un gran partit tenim opcions de guanyar. Em conformaria amb jugar malament i guanyar, però si fem un bon partit i competim farem un primer pas», va explicar el preparador periquito.

Tampoc s’ha obsessionat amb Messi. Només vol plantar cara des del xiulet inicial. «¿Per què ha de ser una missió impossible guanyar? El futbol és dels pocs esports en què pots jugar horrible i guanyar. Està clar que si volem guanyar hem d’estar al 200%, però tenim les nostres armes. Veurem què passa. No renunciem a res», va concloure el Pitu.