TEMPESTA A LA BANQUETA

Machín, a la corda fluixa

El sorià és el pitjor tècnic de la història periquita amb un sol triomf en els seus 10 primers partits

Rufete determinarà el seu futur i ja sonen substituts com Luis García, Pizzi, Abelardo, Francisco i Sampaoli

rpaniagua51477200 pablo machin  head coach of espanyol  during the spanish lea191222211359

rpaniagua51477200 pablo machin head coach of espanyol during the spanish lea191222211359 / Oscar J Barroso AFP7 Europa

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Queda una jornada per arribar a l’equador de la Lliga i l’Espanyol ja sap que protagonitzarà la pitjor primera volta de la seva història. Ni tan sols guanyant elBarçaal derbi del4 de gener, cosa que ara mateix semblagairebé impossible, evitaria aquesta desastrosa dada. El bloc de Machín suma 10 punts i el pitjor registre periquito en la primera meitat d’una Lliga és de 14, corresponent a la temporada 2003-04.

No és dolenta aquesta referència per tenir alguna cosa d’optimisme. Aquell equip va acabar la primera volta penúltim, a sis punts de la salvació. Luis Fernández va substituir Javier Clemente després de la 10a jornada i l’Espanyol va aconseguir la permanència amb una segona volta fantàstica culminada amb el triomf en l’últim episodi contra el Múrcia (2-0). Això sí, en aquella plantilla hi havia futbolistes comTamudo, De la Peña, Maxi Rodríguez o Pochettino. 

El mercat hivernal 

Llavors també van arribarreforços el gener, un aspecte a què es va agafar l’entitat periquita. Enric Gallego, el davanter delGetafeque tot just compta per aBordalás, és un dels primers noms en l’òrbita periquita, però el primer dubte planeja sobre la banqueta. ¿Continuarà Machín després de la penosa imatge oferta a Leganés?

L’Espanyol firmarà la pitjor primera volta de la seva història passi el que passi en el derbi del 4 de gener

«Jo només penso a revertir la situació. No puc perdre el temps en tenir pors. Tinc la consciència tranquil·la», va assegurar aquest diumenge el preparador, que ha aconseguit una cosa que semblava complicada: empitjorar els números de David Gallego.

Reset després de l’aturada

Amb una sola victòria en 10 jornades costa defensar la seva continuïtat. Rufete, ascendit per Chen Yansheng a la direcció de l’àrea esportiva, tindrà l’última decisió. L’exjugador periquito va ser el principal valedor del sorià després de l’acomiadament de Gallego.

«Ha sigut un partit molt competit, ha guanyat el que ha aprofitar millor les errades del rival. No és qüestió de fustigar-nosLes distàncies no són insalvables. Necessitem un reset després de l’aturada», va agregar Machín, que confia en un canvi radical dels seus jugadors. A les xarxes l’enuig dels aficionats és total i reclamen solucions dràstiques.

Aguirre saluda Machín abans del partit a Butarque / AFP7

Luis García, l’exdavanter asturià de l’Espanyol que entrena la Damm, és el preferit dels seguidors. També sonen Francisco, l’extècnic de l’Almeria i l’Osca, els exblaugrana Pizzi i Abelardo o fins i tot Jorge Sampaoli, l’exseleccionador de l’Argentina. La plantilla té vacances i no tornarà a entrenar fins al diumenge 29 a la tarda.

El gin tonic d’Aguirre

Notícies relacionades

Lafrustració periquitacontrasta amb l’alegria d’Aguirre, que continua fidel al seu mètode. «Seguim en elforatperò és cert que l’equip almenys creu en el que fa, treballa bé i téhumilitat», va dir el mexicà, que va tornar a tirar del seu sentit de l’humor.

«Elventimpedia jugar bé, però dissabte va ser pitjor i vam entrenar fatal. Podia deixar-ho passar oesbroncar-los. Em vaig aguantar, vaig anar a casa a veure el Valladolid, em vaig prendre un gin tonic a gust i em vaig oblidar de renyar-los. Va sortir bé». 

Temes:

Espanyol