EL TORNEIG DE MESTRES DEL WORLD PADEL TOUR

Barcelona batrà el rècord mundial d'assistència en un partit de pàdel

El Palau Sant Jordi reuneix des d'aquest dijous fins diumenge els astres del circuit masculí i femení

El Master final polvoritzarà el límit de públic amb 9.500 espectadors, 2.000 més que a Madrid l'any passat

zentauroepp51428687 deportes191218180351

zentauroepp51428687 deportes191218180351

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El pàdel, l’esport que més ha crescut a Espanya en els últims anys, viu la seva gran setmana del curs a Barcelona. Ha arribat el moment. Des d’aquest dijous fins diumenge, el Palau Sant Jordi acull el Master Final, l’última cita de la temporada, que reuneix els16 millors jugadors del món en la categoria masculina i unes altres en la femenina. 

La cita compta amb un al·licient molt especial. Serà un esdeveniment històric que quedarà marcat per sempre: dissabte es batrà el rècord mundial d’assistència en un partit de pàdel amb uns 9.500 espectadors, 2.000 més que l’any passat a Madrid. 

Ple assegurat

A les 12.00 hores d’aquest dijous s’obrirà el torneig en la majestuosa pista del Sant Jordi. Cecilia Reiter i Carolina Navarro s’enfrontaran amb Gemma Triay i Lucía Sanz en el primer duel de quarts del Master. Esperen quatre dies d’alt voltatge amb 32 protagonistes que protagonitzaran un total de 14 partits. Tots es podran seguir en directe per streaming a través de worldpadeltour.com mentre que Gol emetrà les semifinals matinals de dissabte i les dues finals de diumenge.

Una xifra sobresurt en les previsions de l’organització: 9.585. Aquesta és la quantitat d’espectadors que s’espera dissabte amb un ple assegurat. Les entrades per a aquella jornada es van esgotar des de fa diverses setmanes i la marca polvoritzarà el límit de 7.279 aficionats que van acudir al Madrid Arena el 15 de desembre de l’any passat. En els quatre dies de competició d’aquest Master Final van passar24.172 aficionatsper la capital. A Barcelona també s’espera superar aquest registre amb les millors pales del món.

El missatge de Bela

No hi ha ningú comFernando Belasteguinper explicar l’evolució del pàdel i el que suposa batre aquest rècord a Barcelona. «És un plaer molt gran tornar a competir aquí. És casa meva, fa 12 anys que visc a Barcelona. La meva dona és d’aquí, els meus tres fills van néixer aquí. És una ciutat que m’ha adoptat com un fill més a nivell personal i professional», assegura a EL PERIÓDICO la llegenda argentina, que va ser número u del món durant més de 16 anys.

«És un plaer molt gran jugar a Barcelona. El pàdel està condemnat a l’èxit. Això es quedarà petit en 10 anys», diu Belasteguin

Els aficionats que acudeixin dijous al Sant Jordi podran disfrutar del joc de Bela, que competeix al costat d’Agustín Tapia. S’enfrontaran amb Silingo Mieres a quarts. Si guanyen es podrien creuar amb els actuals números u del món,Juan Lebrón i Paquito Navarro. Seria dissabte, el dia històric.

«L’any passat, amb més de 7.000 persones a Madrid, ja va ser increïble.Ara n’hi haurà 9.500. És espectacular i una mostra més d’unesport que no para de créixer. El pàdel està condemnat a tenir èxit. País que el coneix, país que s’hi enganxa i el desenvolupa fortament. Jo ja ho vaig dir fa molt temps. Si les coses es fan més o menys bé, l’èxit està assegurat. Això d’ara es quedarà petit en 10 anys», reflexiona l’astre.

«Un cicló»

El Master final de BCN tanca la temporada més internacional d’un circuit amb cites i exhibicions a Mèxic, el Brasil, Suècia o Egipte, a més de les clàssiques proves a Espanya. El Sant Jordi posa el colofó fent festa grossa. «És impressionant la quantitat de gent que vol venir. La passió pel pàdel és total. És un cicló», afirma Ramón Agenjo, president de World Padel Tour.

Notícies relacionades

En el quadro femení, aquest dijous hi haurà un plat fort (17.30 hores) amb el duel entre la parella número u, les Martes (Marrero i Ortega), i les bessones Mapi i Majo Sánchez Alayeto, campiones en el torneig de Barcelona del Polo el 2017.

«La meva segona casa»

«És el torneig més especial de la temporada. Vaig viure tres anys a Barcelona i m’encanta el seu públic. Serà una passada. Hem tingut un any complicat, però estem il·lusionades», apunta Majo. «Soc molt feliç per jugar aquí. És la meva segona casa. Serà meravellós jugar en un ambient així amb la meva família i els meus amics, que han vingut tots de les Canàries», concloul’extennista Marrero, una de les reines del circuit.