premis de la ufec

Els Márquez i Ona Carbonell, millors esportistes catalans 2019

zentauroepp39341532 ona carbonell190921140435

zentauroepp39341532 ona carbonell190921140435 / Tamas Kovacs

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els pilots Marc i Álex Márquez, campions del món de MotoGP i Moto2, respectivament, i la nedadora Ona Carbonell, l’esportista espanyola amb més medalles en Mundials (23), van ser elegits millors esportistes catalans de 2019 per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC).

Marc i Àlex Márquez compartint unes cerveses / ALEJANDRO CERESUELA

També van ser premiats, entre d’altres, Sergi Bruguera, com a millor entrenador, Carles Puyol, amb el guardó a esportista llegendari, i el CN Sabadell, com a millor equip.

Quant als esportistes amb més projecció, el jurat ha destacat la trajectòria de la judoka lleidatana Ai Tsunoda, de 17 anys, que ha sigut distingida pels seus èxits en els Mundials cadets i júnior, així com Nil Llop, pels seus èxits en els Jocs Mundials de Patinatge i en l’europeu júnior.

Notícies relacionades

El premi a l’esperit esportiu va ser per a Marc Fuentes, de 19 anys, que pateix paràlisi cerebral amb afectació del 75% de la seva mobilitat, cosa que no li ha impedit cursar el grau superior d’entrenador de futbol i formar part del cos tècnic del Vilanova del Vallès.

També van ser premiats els clubs catalans que celebren el seu centenari: GEiEG, UE Figueres, CF Santa Barbara, CD Alcanar, FC Cellera, UE Campdevànol, UE La Pala de Cervelló, Club d’Escacs Sant Andreu, CF Pobla, CE Llançà i el FC Canet.