COM VA AVANÇAR EL PERIÓDICO

La Laia, la nena amb síndrome de Down, jugarà la Copa d'Espanya de vòlei

La junta directiva de la Reial Federació Espanyola de Voleibol ha acordat aquest cap de setmana que pugui jugar amb l'Esplugues en la categoria infantil

zentauroepp50785751 191107141001

zentauroepp50785751 191107141001 / PONS ELISENDA

1
Es llegeix en minuts

La junta directiva de la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) ha acordat aquest cap de setmana, tal com va avançar EL PERIÓDICO, que la nena de 14 anys Laia, amb síndrome de Down, pugui jugar amb el seu club, l’Esplugues, la Copa d’Espanya, en la categoria infantil, tot i que per la seva edat ho hauria de fer en la de cadet. Així ho ha informat a EFE la RFEVB, que precisa que «es permet la inscripció de la jugadora ja que el club ha sol·licitat la inscripció excepcional de la jugadora en una categoria que no li corresponia per edat.

La Laia juga sense problemes a la lliga ordinària en la categoria d’infantil, tot i que per la seva edat ho hauria de fer en la de cadet, amb el consentiment de la federació catalana de voleibol, una pràctica molt habitual en la inclusió de persones amb síndrome de Down, tant en l’esport com en l’àmbit escolar.

El cas de la Laia va generar certa polèmica, ja que el Club Voleibol Esplugues, de Barcelona, va afirmar que la RFEVB impedia a la Laia jugar la Copa. Agustín Martín, president de la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB), va declarar al seu dia que eren «falses» aquestes acusacions del club.

Notícies relacionades

«Des del club van trucar a la federació per saber si una nena d’una categoria pot jugar un torneig d’una altra categoria diferent, i se li va dir que no. Van preguntar després què diuen les normes al tractar-se d’una nena amb síndrome de Down i se’ls va informar que el reglament no ho contempla. Es va posar a la seva disposició poder parlar de l’assumpte amb el responsable tècnic de la federació, però van declinar fer-ho», va dir Martín.

«A partir d’allà van començar a dir que ‘la federació impedeix jugar la Copa a una nena amb síndrome de Down’. «Vist el que succeïa se’ls va demanar que fessin una sol·licitud. No hi va haver ‘cas Laia’ fins que van fer la petició formal. Des d’aquell moment sí hi ha ‘cas Laia’», va agregar. I Martín ja va avançar que la Junta Directiva accediria a la petició, com ha passat aquest cap de setmana.