10 jul 2020

Anar al contingut

CONFLICTE ALLEUJAT

Acord per paralitzar la vaga del futbol femení espanyol

Clubs, sindicats i patronal desbloquegen el conflicte i el primer conveni col·lectiu es podria firmar el 20 de desembre

Raúl Paniagua

Acord per paralitzar la vaga del futbol femení espanyol

AFE

Els sindicats AFE, UGT i Futbolistes ON i els clubs de la Primera Iberdrola van acostar aquest dilluns les seves actituds i van fixar el 20 de desembre com a data probable per a la firma del primer conveni col·lectiu femení del futbol espanyol, cosa que implica el consegüent desbloqueig de la vaga iniciada per les jugadores el cap de setmana passat.

Després de la reunió mantinguda entre les 13.00 i les 16.20 hores d’aquest dilluns, a la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) a Madrid, els sindicats es van comprometre a no convocar una vaga indefinida després de la primera aturada protagonitzada per les futbolistes el cap de setmana.

12.000 euros bruts assegurats

La vaga va ser la seva sortida davant de l’actitud dels clubs de rebutjar dimarts passat la proposta de mediació de la Direcció General de Treball.

Aquest dilluns, en canvi, la patronal sí que es va obrir a acollir-se a aquesta proposta, que respon a les exigències de les jugadores quant al salari mínim anual –16.000 euros bruts per a una jornada a temps complet– i quant a parcialitat. El mínim de la seva petició quant a parcialitat era del 75%, cosa que assegura 12.000 euros bruts a cada jugadora de la categoria.

Impacte positiu

«Se’ls ha d’apuntar el gol a les noies», va dir al acabar la reunió el president d’AFE, David Aganzo, que va destacar que la vaga dels dies 16 i 17 de novembre va tenir un resultat «positiu» per a la futura firma del conveni.

L’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) confia a poder comptar amb la quantitat necessària per assumir el finançament, xifrat en 1.500.000 euros, el 20 de desembre.