29 maig 2020

Anar al contingut

L'Espanyol-Granadilla obre la vaga del futbol femení

Cap de les jugadores blanc-i-blaves han anat al camp mentre que les tenerifenques no han arribat a viatjar

Joan Domènech

L'Espanyol-Granadilla obre la vaga del futbol femení

Enric Fontcuberta

Les jugadores de l’Espanyol i de l’UD Granadilla Tenerife van escenificar aquest dissabte l’inici de la vaga indefinida en la màxima categoria del futbol femení espanyol al no presentar-se per al partit que havia d’obrir a les 13.00 (12.00 GMT) la novena jornada a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Barcelona. Segons van explicar a EFE fonts de l’Espanyol, cap jugadora de la seva plantilla es va presentar al complex esportiu blanc-i-blau. 

De fet, des del club només s’esperava la compareixença d’una de les capitanes, Paloma Fernández, per atendre els mitjans de comunicació a partir de les 13.30 hores, una vegada aixecada l’acta arbitral. Les jugadores rivals, de l’UD Granadilla Tenerife, tampoc es van presentar al partit. No van arribar a viatjar des de Tenerife a la ciutat comtal.

El seu vol estava previst divendres a la tarda, abans de l’inici de la vaga convocada a partir de les 00:01 hores d’aquest dissabte, però davant un retard per «problemes tècnics» i la «intempestiva hora a què arribarien a l’hotel de concentració (a prop de les 5:00 h), la directiva va decidir que les futbolistes tornessin als seus domicilis respectant la seva actitud de secundar l’aturada.

D’aquesta manera, les futbolistes de la Primera Divisió espanyola donen per començada una «vaga indefinida» en la seva lluita per un conveni col·lectiu que reguli les seves condicions laborals.