LA CRISI BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol esclata pel tracte desigual del VAR

«No s'apliquen els mateixos criteris. Ens sentim indignats i perjudicats», diu el portaveu Capdevila

rpaniagua50840543 david lopez  player of espanyol from spain  protest referee 191111142713

rpaniagua50840543 david lopez player of espanyol from spain protest referee 191111142713 / Irina R H AFP7 Europa Pres

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb sis derrotes en les set últimes jornades és evident que l’Espanyol es troba a la zona de descens per la seva inoperància. L’equip periquito està fent moltes coses malament, començant pel seu joc i la seva falta de contundència a les dues àrees, però també té motius per buscar més enllà.

L’últim fiasco al Wanda Metropolitano va arribar acompanyat de la polèmica. No és la primera vegada que l’entitat blanc-i-blava se sent perjudicada pelscriteris  arbitrals a l’hora d’aplicar el VAR, però en aquesta ocasió va resultar especialment sagnant, ja que el mal es va produir en el tram final del partit. Aplicant correctament la tecnologia, el matx podria haver acabat en taules.

Sota sospita

L’Espanyol n’està fart i ha proclamat la seva indignació. «La nostra opinió és que no s’apliquen els mateixos criteris. En el primer gol de l’Atlètic l’àrbitre ho va fer molt bé, va deixar seguir la jugada i la van revisar. En el gol de David López, en canvi, no van fer el mateix, el col·legiat hauria pogut deixar continuar i veure-la en el VAR. No ho va fer. Els àrbitres haurien d’utilitzar més el VAR. És un avenç tecnològic que no s’està aplicant bé. Ens sentim perjudicats. Era el minut 85 i el gol de l’empat en un camp molt difícil», va reflexionar aquest dilluns Joan Capdevila, portaveu del club blanc-i-blau.

«No busquem que ens beneficiï l’àrbitre, sinó que s’apliqui el mateix criteri amb tots els equips»

No li falta raó, al conjunt periquito. La polèmica es va obrir amb el gol de Correa, que va suposar l’1-1 just abans del descans. Morata va fer la centrada a l’argentí partint d’una posició al límit del fora de joc. La línia del VAR, sempre sota sospita, va confirmar la posició correcta per mil·límetres.

El gol de David López

Des de l’Espanyol acaten aquesta decisió, però consideren incomprensible que ni tan sols es revisés la jugada del gol del cop de cap de David López anul·lat prèviament per una falta sobre Koke. «L’àrbitre es va equivocar, el més lògic és deixar seguir la jugada i revisar-la, com es pot fer en cas de dubte. Estem indignats. No ens fixem en les crítiques d’altres equips, ens centrem en nosaltres. En sortim clarament perjudicats i esperem que no es torni a repetir. És una falta molt rigorosa, si és que hi ha falta. En la situació en què estem qualsevol punt val or».

Capdevila va recordar el gol de Bernardo Bilbao anul·lat pel VAR. «Estava en línia, com Morata. En aquest primer tram de Lliga estem fastiguejats. No busquem que ens beneficiï l’àrbitre, sinó que s’apliqui el mateix criteri amb tots els equips. L’Atlètic tenia tota la raó del món al queixar-se per l’última jugada a Sevilla, però nosaltres mirem pel nostre bé», va afegir el portaveu blanc-i-blau. David López també es va referir a les queixes matalasseres després del seu empat polèmic al Pizjuán. «Van fer una campanya espectacular contra el VAR i els va funcionar», va valorar el central.

Final contra el Getafe

Notícies relacionades

El conjunt català no està per regalar res, ja que se situa a cinc punts de la permanència després de la victòria del Mallorca davant del Vila-real. El Betis marca ara la frontera de la salvació abans de la doble cita a casa contra el Getafe i l’Osasuna, que arribarà després de l’aturada.

«Tranquils no podem estar. La situació no és bona. Hem de preparar el partit contra el Getafe com una final. Necessitem l’afició més que mai. És un partit clau, el punt d’inflexió, no se’ns pot escapar. Quan hem estat tots units, l’equip ha respost. Cal guanyar tant sí com no», va concloure Capdevila

Temes:

Espanyol VAR