mundial del brasil

El Senegal es creua en el somni dels sub-17 d'Espanya

zentauroepp50733098 deportes moriba191105180104

zentauroepp50733098 deportes moriba191105180104 / Andre Coelho

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La selecció del Senegal, debutant al Brasil en un Mundial sub-17, es creua en el somni d’Espanya de tornar a ser protagonista en aquesta competició i es presenta com un dur rival per al partit de vuitens de final que es jugarà a Goiania aquest dimecres a partir de les 20.30 hores.

El conjunt de David Gordo compareix en aquesta instància després de superar amb certa solvència la primera fase, a l’acabar líder del grup E per davant de la potent Argentina, davant de la qual va empatar en l’estrena (0-0) i amb la qual va passar més angúnies, ja que després va golejar el Tadjikistan (5-1) i va vèncer un altre representant del continent africà, el Camerun (2-0).

Els Joves Lleons de Teranga que dirigeix Malick Daf van debutar amb una autoritària golejada sobre els EUA (4-1) i va segellar la classificació amb un triomf per 3-1 davant Holanda, l’actual campiona d’Europa, on es va convertir en el botxí d’Espanya.

De rebot

Curiosament el Senegal va accedir al Mundial de rebot, gràcies a la desqualificació de Guinea del Campionat de l’Àfrica sub-17 de Tanzània per utilitzar jugadors més grans de l’edat permesa.

El Senegal és el clàssic equip africà, molt potent físicament, i amb això palia les carències tècniques. A aquestes edats tan primerenques, és un factor molt important, tot i que Espanya ja ha pogut 'rodar-se’ en el xoc contra el Camerun, en què va imposar la seva qualitat i el seu estil combinatiu amb els Pedri González, Roberto Navarro, Germán Varela i companyia, sense oblidar els atacants, Jordi Escobar i Pablo Moreno.

La figura de Moriba

Amb Aitor Gelardo com a home indiscutible en la medul·lar, ha emergit amb el pas del torneig el blaugrana Ilaix Moriba, que no va jugar el primer partit i ha sigut determinant en els dos següents pel desplegament, l’arribada, la capacitat de distribució i el per frenar el rival i suport a una defensa que està donant molt bon rendiment.

Espanya va arribar al Brasil amb Pedri, jugador de l’UD Las Palmas que ja ha firmat pel Barcelona, com a referència per al gran públic, però tot el bloc ha mostrat un nivell important en l’aspecte individual i també en el col·lectiu.

Notícies relacionades

‘La Roja’ va aconseguir en la passada edició, a l’Índia, el seu tercer subcampionat. Manté intacta la seva pretensió de tornar a ser protagonista i qui sap si de tornar a lluitar pel títol, tot i que li ha quedat un quadro impactant.

Si supera el Senegal s’enfrontarà el guanyador del França-Austràlia i després apareix en l’horitzó de semifinals el Brasil si venç Xile a vuitens i després el guanyador de l’Equador-Itàlia.