cimera antidroga

El COI accentua la lluita contra les estructures que protegeixen el dopatge

El president Bach diu que «amb nous mètodes es reforçarà la dissuasió»

zentauroepp50755899 deportes bach191105181554

zentauroepp50755899 deportes bach191105181554 / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar que amb nous mètodes antidopatge es reforçarà la dissuasió i va considerar «una qüestió de credibilitat i justícia identificar tots els implicats en casos de dopatge i no només sancionar l’atleta».

«La cooperació entre els governs i el moviment esportiu està al cor de l’Agència Mundial Antidopatge. Amb nous mètodes tornarem a reforçar la dissuasió. Volem que els tramposos mai se sentin segurs, ni en cap moment ni enlloc», va dir el dirigent alemany.

Bach va intervenir aquest dimarts a Katowice (Polònia) en la jornada d’obertura de la V Conferència Mundial Antidopatge, en la qual va destacar «els avenços significatius» del COI en els últims sis anys, per millorar la investigació sobre aquesta matèria. «Hem fet que les proves i les sancions siguin independents de les organitzacions esportives i dels interessos nacionals. Hem enfortit l’organització i les finances de l’AMA», va destacar.

Tolerància zero

Notícies relacionades

En la seva intervenció davant d’uns 1.500 experts de tot el món, Bach va advocar per «la tolerància zero per a tothom: els atletes i el seguici». «Això significa que per a cada cas de dopatge hem d’identificar tots els implicats. No podem simplement sancionar l’atleta i deixar anar els altres. És una qüestió de credibilitat i justícia», va afegir.

La Conferència Mundial es prolongarà fins al dia 7 i durant aquesta cita està prevista l’aprovació de les modificacions al Codi Mundial a partir del gener del 2021, així com l’elecció de l’exatleta i actual ministre d’Esport i Turisme de Polònia, Witold Banka, com a nou president, en lloc del britànic Craig Reedie, també efectiva des d’aquesta data

Temes:

Dopatge